Tena demana a la Diputació que reprenga les obres de la Casa de la Cultura de Borriol

Silverio Tena i el portaveu de Compromís a la institució provincial recorden a Moliner que Borriol és l’únic municipi de més de cinc mil habitants sense biblioteca perquè les obres estan paralitzades des de 2008

L’alcalde de Borriol, Silverio Tena, acompanyat del diputat de Compromís Xavier Trenco, s’han reunit aquest matí amb el president de la Diputació amb l’objectiu de desbloquejar el projecte de construcció de la Casa de la Cultura d’aquesta localitat de la Plana Alta. Els tràmits per construir aquesta infraestructura cultural van començar el 2004 i, tretze anys més tard, “som l’únic poble de més de cinc mil habitants que no té biblioteca”, ha lamentat Silverio Tena.

En aquell moment, es va dissenyar un edifici destinat a diferents espais culturals al solar on s’ubicaven els antics rentadors. “Per poder fer l’edifici, es van desmantellar els rentadors municipals amb la qual cosa ara, ni tenim Casa de la Cultura, ni rentadors”, ha manifestat l’alcalde de Borriol. Tena ha recordat que l’any 2008, el ple de l’Ajuntament de Borriol va acordar incloure les obres en el Pla d’Infraestructures Socioculturals de la Diputació. “Des de maig d’aquest any, les obres estan paralitzades. És més, estan abandonades de manera que el consistori s’ha vist obligat a tapiar el recinte per evitar problemes de seguretat”, ha explicat l’alcalde. Tant Tena com Trenco han apel·lat a la bona voluntat del president de la Diputació “per donar una solució a un problema que els veïns de Borriol arrosseguen des de fa massa temps”, ha assenyalat el portaveu de Compromís en la institució provincial. Trenco també ha insistit que Borriol necessita una biblioteca “perquè l’agència de lectura que tenen ara no és suficient”.

Cal recordar que el projecte inicial consistia en la construcció d’un edifici amb un soterrani i tres plantes en alçada destinat a albergar una sala d’exposicions, una altra de conferències, locals d’assaig i la biblioteca, entre d’altres instal·lacions.

En la reunió s’han abordat també altres qüestions com el problema de la depuradora “i les multes que estem pagant constantment a Facsa perquè no estan solucionades qüestions administratives. L’Ajuntament està fent totes les gestions necessàries per a aclarir aquest problema, però la responsabilitat no és nostra”, ha dit l’alcalde de Borriol.

——————————————–

El alcalde de Borriol pide a la Diputació que reinicie las obras de construcción de la biblioteca

Silverio Tena y el portavoz de Compromís en la institución provincial recuerdan a Moliner que Borriol es el único municipio de más de cinco mil habitantes sin biblioteca y que las obras están paralizadas desde 2008

El alcalde de Borriol, Silverio Tena, acompañado del diputado de Compromís Xavier Trenco, se han reunido esta mañana con el presidente de la Diputación con el objetivo de desbloquear el proyecto de construcción de la Casa de la Cultura de esta localidad de la Plana Alta. Los trámites para construir esta infraestructura cultural comenzaron en 2004 y, trece años más tarde, “somos el único pueblo de más de cinco mil habitantes que no tiene biblioteca”, ha lamentado Silverio Tena.

En aquel momento, se diseñó un edificio destinado a diferentes espacios culturales en el solar donde se ubicaban los antiguos lavaderos. “Para poder hacer el edificio, se desmantelaron los lavaderos municipales con lo cual ahora, ni tenemos Casa de la Cultura, ni lavaderos”, ha manifestado el alcalde de Borriol. Tena ha recordado que en el año 2008, el pleno del Ayuntamiento de Borriol acordó incluir las obras en el Plan de Infraestructuras Socioculturales de la Diputación. “Desde mayo de ese año, las obras están paralizadas. Es más, están abandonadas por lo que el consistorio se ha visto obligado a tapiar el recinto para evitar problemas de seguridad”, ha explicado el alcalde. Tanto Tena como Trenco han apelado a la buena voluntad del presidente de la Diputación “para dar una solución a un problema que los vecinos de Borriol arrastran desde hace demasiado tiempo”, ha señalado el portavoz de Compromís en la institución provincial. Trenco también ha insistido en que Borriol necesita una biblioteca “porque la agencia de lectura que tienen ahora no es suficiente”.

Cabe recordar que el proyecto inicial consistía en la construcción de un edificio con un sótano y tres plantas en altura destinado a albergar una sala de exposiciones, otra de conferencias, locales de ensayo y la biblioteca, entre otras instalaciones.

En la reunión se han abordado también otras cuestiones como el problema de la depuradora “y las multas que estamos pagando constantemente a Facsa porque no están solucionadas cuestiones administrativas. El Ayuntamiento está haciendo todas las gestiones necesarias para aclarar este problema, pero la responsabilidad no es nuestra”, ha dicho el alcalde de Borriol

Arxivat en: Pobles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *