Compromís per Alqueries seguirà sent el “garant de les polítiques de canvi” també des de l’oposició

Albero: “Si incloure el Replà en els pressupostos és el preu del nostre cessament, ho paguem amb gust perquè és un pas decisiu per a recuperar el nostre patrimoni”

“El trasllat del Casal Jove es va plantejar abans que Compromís entrara al Govern. El motiu real de la ruptura és que el PSOE de Alqueries sembla estar més còmode amb la dreta”.

La cosecretària d’Organització de Compromís, Empar Piquer diu que “per a Compromís la política és un servei públic i nosaltres no anem a cedir davant maniobres fosques que només pretenen ‘torpedejar’ els canvis”

Compromís es veu obligat a atendre els mitjans a la porta de l’Ajuntament pels obstacles “poc demoràtics” que ha posat el PSOE de les Alqueries

“Som conscients que la incertesa generada pel PSOE local, per la seua decisió unilateral, injustificada i deslleial de trencar el pacte de Govern de les Alqueries subscrit amb Compromís i de cessar de les seues delegacions als edils de Compromís ha generat, a més d’estupor, incertesa entre els veïns i veïnes del municipi. Per això, vull tranquil·litzar  la ciutadania de la localitat, perquè malgrat la falta d’altura política demostrada pel PSOE, des de Compromís anem a realitzar, també des de l’oposició, una activitat política lleial, en positiu, i que se seguirà centrant en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”. Així ha iniciat la seua intervenció la portaveu de Compromís a les Alqueries, Betlem Albero, durant la roda de premsa celebrada hui en la casa consistorial del municipi per a aclarir la situació generada per la ruptura socialista del govern.

Acompanyada per membres de l’Executiva Nacional de Compromís, com la cosecretària d’Organització de la coalició, Empar Piquer, pel responsable de Municipalisme de l’Executiva Nacional del BLOC, Artur Hernández, i càrrecs institucionals com el portaveu de Compromís en la Diputació, Xavier Trenco, Betlem Albero ha desmentit en primer lloc els motius amb els quals el PSOE tracta de justificar “el trencament injustificable”.

Segons Albero, “no té sentit que el PSOE diga que trenca el Govern per les exigències pressupostàries de Compromís, quan de facto, ja tenia garantit el vot de Ciudadanos als pressupostos i l’acció de govern podria haver continuat amb normalitat independentment del nostre vot, que a més no estava definit. Manca encara més de sentit basar-se en aquest argument, quan amb prou faenes s’havien iniciat les negociacions i hi havia temps més que suficient per a acostar postures fins al 22 de desembre, quasi un mes. I manca de sentit que el PSOE diga que trenca el Govern per la nostra exigència pressupostària d’executar el Replà i pel nostre plantejament de traslladar el Casal Jove a l’edifici de l’antic parvulari”.

Segons Albero “aquest últim argument és el més difícil de creure. En primer lloc, perquè segons ha aparegut en premsa, l’execució del Replà ha sigut assumida pels socialistes, segons el mateix comunicat en el qual trenquen el Govern. I respecte al trasllat del Casal Jove, Compromís ja va plantejar aquesta proposta en entrar a l’equip de Govern, per la qual cosa, de facto, la qual cosa ha fet el PSOE és incomplir la paraula donada amb nosaltres”.

En tot cas, afig Albero, “ens alegrem moltíssim que el PSOE, després de tants anys d’inacció, haja assumit la proposta de Compromís de recuperar el Replà i dotar d’una partida de 200.000 euros. Ens alegrem perquè a més, la pròpia alcaldessa assumeix en premsa que és un immoble de gran importància patrimonial. Per això esperem que el PSOE no faça com amb el pacte, i almenys que sí complisca amb la paraula donada davant la premsa sobre el Repla”. De fet, afig Albero, “si el nostre cessament és el preu del Replà i deempezara recuperar el patrimoni del nostre municipi, estem molt orgullosos de pagar-ho”.

Albero ha lamentat que “el PSOE de Alqueries hi haja decidit, per l’esquena, trencar el govern de canvi, abandonar les polítiques de progrés i fer un gir a la dreta de la mà de ciutadans, que haurien d’aclarir davant la ciutadania”. Així mateix han destacat la labor desenvolupada per Compromís durant la seua etapa en el Govern que ha sigut clau, no solament per a aconseguir ara el compromís del Replà, sinó també per posar en marxa per primera vegada regidories com Patrimoni, Transparència i Participació i Normalització lingüística, a més d’aconseguir que la guarderia es convertisca en Escoleta homologada”.

Per la seua banda, la cosecretària d’Organització de  Compromís, Empar Piquer, ha apel·lat “totes les sigles que componen els governs de canvi a prendre les decisions per si mateixes i a no cedir davant les pressions externes que des de Ciutadans i des del PP tracten d’acabar amb les polítiques pensades per a millorar-la vida de les persones, fomentar la igualtat social i d’oportunitats i apostar per la recuperació cultural i patrimonial en els municipis”.

En aquest sentit, Piquer ha mostrat la seua preocupació per “les maniobres fosques com la recentment coneguda en la veïna Borriana, on s’ha denunciat un intent de ‘Tamayazo’ des dels partits conservadors per a impulsar una moció de censura. “Compromís no va a cedir a les pressions i a les maniobres fosques en cap lloc, perquè para nosaltres la política és un servei públic. Lamentem que altres grups polítics cedisquen i acaben amb les pretensions de canvi que la ciutadania va demostrar en les últimes eleccions municipals i autonòmiques”.

La roda de premsa s’ha hagut d’efectuar a les portes de l’Ajuntament perquè malgrat que Betlem Albero continua sent un càrrec electe i regidora a l’Ajuntament, des del PSOE s’han posat impediments per poder utilitzar cap estància de la casa consistorial on es poguera efectuar adequadament la roda de premsa, circumstància que, segons Albero, “retracta l’actitud poc democràtica i poc plural del PSOE de les Alqueries”.