Senda llarga portadaLa marxa eixirà el diumenge 16 de març, a les 9 hores, de la pista de ciclisme de la ‘zona verda’ i recorrerà tot el traçat de la Senda Llarga fins al mar

 El recorregut, que discorre des del Vaig moldre Vernis en paral·lel al camí la Mar fins a la platja, durarà hora i mitja d’anada, hora i mitja de tornada, amb parada per a l’esmorzar en la platja

 

BLOC-Compromís d’Almassora acull este diumenge una altra dels seus tradicionals marxes amb què pretén posar en valor, donar a conéixer i potenciar el patrimoni, la història i el coneixement del terme municipal entre els veïns de la localitat. En este cas, es tracta d’una ruta pel recorregut de la ‘Senda LLarga’ el tradicional camí cap a la platja, que discorre paral·lel al riu i al camí la Mar. La marxa partirà el diumenge 16 de març de la pista de ciclisme de la zona Verda a les 9.00 hores del matí i discorrerà pel traçat d’esta senda, la qual cosa servirà per a donar a conéixer les diferents i importants obres d’enginyeria hídrica del municipi, tradicionals alqueries i edificis d’horta fins a arribar al Pla de la Torre, en la platja. “Recomanem els participants que utilitzen calçat còmode, ja que baixada fins a la platja es prolongarà durant més o menys hora i mitja, allí pararem a esmorzar, i després tornarem pel mateix traçat”, explica el portaveu de BLOC-Compromís a Almassora.

 

EL RECORREGUT DE LA NOVEL·LA DE JOSEP USÓ Trenco ha recordat que “la ruta d’este diumenge és una oportunitat per a tots els veïns, però en especial per als que han disfrutat de la novel·la del literat de vila-real, Josep Usó Mañanós ‘La senda llarga, ja que recorrerem els escenaris de les vivències de l’entranyable protagonista d’esta obra, Tereseta”. Aquesta obra va guanyar en 2008 el premi Narrativa Vila d’Almassora.  

La finalització de la ruta, és a dir, la tornada al nucli urbà d’Almassora, està prevista per a les 13.30 o les 14.00 hores, aproximadament.