El portaveu de BLOC-Compromís insta a analitzar si el text normatiu permet retardar la línia de delimitació

Trenco recorda que encara està en termini d’exposició pública i l’Ajuntament hauria d’estudiar si és necessari presentar al·legacions

BLOC-Compromís Almassora ha presentat per escrit una petició a l’equip de Govern perquè convoque “d’urgència” a la Comissió de Seguiment de Costes del municipi amb l’objectiu de “analitzar el nou reglament que desenrotlla la nova Llei de Costes i determinar si, per a defendre els interessos dels veïns d’Almassora, és necessari presentar al·legacions o formular propostes en el text”. El portaveu de BLOC-Compromís a Almassora ha presentat esta sol·licitud perquè  “considerem imprescindible estudiar si este desenvolupament de la norma establix, tal com es va assegurar, mecanismes per a retardar la línia de delimitació marítim terrestre cap a l’interior per a salvaguardar les vivendes tradicionals de la nostra costa”. Trenco recorda que la regressió en el litoral d’Almassora és un procés “sobrevingut, fruit de les infraestructures portuàries, per la qual cosa s’han d’impulsar els mecanismes necessaris per a preservar els drets dels nostres veïns”. Per este motiu, considera “urgent la reunió, per a poder presentar al·legacions, si fóra necessari, dins del termini previst”.

Segons el representant de BLOC-Compromís, “és necessari que els tècnics municipals, una vegada estudiat el text, informen els representants dels grups polítics i veïnals quines conseqüències tindrà l’aplicació del reglament i també quina capacitat d’actuació té el consistori per a defendre els drets dels veïns”.