L’objectiu del recentment creat col•lectiu de Compromís és “dinamitzar l’economia del centre del poble i afavorir la participació en els actes de les festes d’agost”

Compromís considera un error que les festes es traslladaren a darrere de la gasolinera i assumix com pròpia la petició ciutadana de “tornar les festes al cor del municipi”
El recentment constituït col•lectiu de Compromís a Llucena ha anunciat que, una de les seues primeres propostes de futur per al municipi serà traslladar les festes d’agost a la plaça d’Espanya, lloc emblemàtic i tradicional del poble. Així ho han manifestat els seus portaveus, Carmen Porcar i Josep Gallén. “L’objectiu d’esta iniciativa, reclamada des de fa anys per nombrosos col•lectius ciutadans i veïns de la localitat és, a part de mantindre la tradició del lloc de celebració d’aquestes festes, la revitalització de l’activitat econòmica i la generació de vida comercial durant les festes”. En este sentit, Josep Gallén ha recordat que “es tracta de recuperar com a espai públic la plaça, es feia antigament. El trasllat de les festes a darrere de la gasolinera, decretat per l’Ajuntament fa 10 anys sense cap tipus de consulta a la ciutadania, creiem que ha generat un balanç negatiu, ja que ha allunyat part de les festes dels veïns i limita l’activitat econòmica del centre del poble”, explica.
Així, segons Porcar, “si tornem les festes d’agost al cor de Llucena donarem compliment a una reclamació veïnal i dels jóvens, i s’augmentarà la participació de la ciutadania en les diferents activitats”.
Esta proposta de trasllat de les celebracions festives forma part d’un ampli conjunt d’iniciatives en què Compromís està treballant per a fer realitat “un canvi necessari en la política del municipi”, indiquen des del col•lectiu. De fet, Compromís per Llucena ha elaborat un document estratègic d’infraestructures pendents, necessitats socials, reivindicacions ciutadanes i propostes de futur per donar veu a la ciutadania de Llucena en la política local.