La infraestructura, que tindrà capacitat per a quasi el doble del parc actual de camions del municipi, alliberarà de grans vehicles l’avinguda Sant Josep Obrer, on estan el col·legi, l’ambulatori i el mercat

“L’objectiu és oferir un servici que a més, millore la seguretat i evite riscos i molèsties per als veïns”, diu Remolar

L’Ajuntament de Betxí va aconseguir anit, en el ple municipal, un acord unànime per a traure a licitació el projecte per a crear un aparcament de camions en la localitat, “una infraestructura necessària per a donar servici al parc de vehicles de gran volum de la localitat que feia anys que es demandava”, segons ha destacat l’alcalde, Alfred Remolar.
D’esta manera, i després de l’acord d’anit, es fa un pas decisiu en un projecte en què l’equip de Govern porta treballant des del principi de la legislatura. “Estem satisfets, perquè amb este acord aconseguim complir a un compromís adquirit amb la ciutadania, però sobretot, ens satisfà trobar una solució consensuada per a un problema com era l’aparcament de camions”, indica l’alcalde.
De fet, segons han recordat des de l’equip de Govern, “l’objectiu és oferir una alternativa als vehicles de gran volum per a evitar que aparquen en l’avinguda Sant Josep Obrer, com venien fent fins al moment. En esta avinguda eixe ubiquen servicis educatius, el mercat, servicis sanitaris… pel que l’estacionament de camions podia suposar un perill, a més d’una molèstia per als veïns i de problemes de visibilitat per al trànsit».
“L’acord per a cedir 9.500 metres quadrats en el polígon del Molí Llop suposa traure els camions d’una de les zones més concorregudes del nucli urbà i derivar-los a una zona més adequada, ja que és una àrea pròxima als nuclis de producció i fàbriques de Betxí, que a més no generarà molèsties als veïns”, explica Remolar.
“Es tracta d’un projecte de futur, perquè l’aparcament tindrà capacitat per a 60 camions, la qual cosa quasi duplica l’actual parc de camions de la localitat. És a dir, té capacitat per a ubicar tots els camions de la localitat i estarà preparat per a un eventual creixement futur del nombre de camions del municipi”, expliquen des de l’equip de Govern.
Després de la licitació del projecte, l’Ajuntament rebrà les propostes de les empreses interessades a executar l’aparcament i a gestionar-la durant els pròxims anys.