-A partir del mes de març hi haurà obertura de portes tots els matins de 10 a 14h
-El remodelat entorn del Palau se suma a l’oferta de recuperació patrimonial desenvolupada pel consistori betxinenc en esta legislatura

El Palau de Betxí obrirà les portes tots els matins per mostrar el seu remodelat Pati Renaixentista a tots els visitants que vulguen conèixer de primera mà este emblemàtic edifici. Així ho ha confirmat l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, que “davant les constants demandes per part de la gent per poder entrar al Pati, hem optat per oferir la possibilitat de visitar el Palau de forma lliure, coincidint amb la vinguda del bon temps”.
El Pati Renaixentista va ser recuperat l’estiu de l’any passat i, des d’aleshores, ha acollit nombrosos actes públics com concerts, presentacions literàries, exposicions i altres esdeveniments. A més, també ha sigut seu per a diversos actes matrimonials i ha obert les seues portes en moltes altres ocasions per complementar l’oferta cultural i d’oci de la població, com ara en les festes patronals, els Nadals o la recent acabada ruta de la tapa.
A partir d’ara, tots els matins de dilluns a diumenge i de 10 a 14h, qualsevol persona tindrà la possibilitat de fer un viatge en el temps al caminar entre les columnes del segle XVI. Així mateix, el consistori posarà a disposició dels usuaris la possibilitat de reservar de vesprada el pati per a la realització de fotos per a les comunions. Segons Remolar, “han sigut els pares i mares els que han aportat esta proposta que considerem oportuna i que, per tant, farem realitat amb la simple reserva d’este espai en la casa de cultura”.
Cal tindre en compte que de forma paral·lela a la recuperació del Palau, durant l’últim any s’ha executat una important remodelació i reestructuració del casc antic de Betxí, amb l’empedrat i posterior peatonalització de la Plaça Major i amb la compra i enderrocament de la casa adossada a la part sud del Palau. A pocs dies de culminar la urbanització d’esta zona, que deixarà al descobert una antiga torre defensiva, el casc antic de Betxí s’ofereix als visitants com un exemple de recuperació patrimonial, relacionada íntimament amb l’objectiu d’oferir més espais a les persones.