L’alcalde detalla que el Ministeri aportarà el 71% dels costos de la segona fase del projecte, l’Ajuntament 85.500 euros i la Diputació el 19,5% restant

“Immediatament després de rebre la ratificació de les ajudes, iniciarem la licitació de les obres de la segona fase, que és la més ambiciosa i que pràcticament culmina la posada en valor del Palau”
L’Ajuntament de Betxí remetrà hui al Ministeri de Cultura el projecte definitiu de la segona fase de restauració del Palau de Betxí. D’esta manera el Consistori pretén fer un pas més per a recuperar esta joia del renaixement, màxim exponent de l’arquitectura civil valenciana. Betxí, que ja va rebre la confirmació provisional del Ministeri d’una subvenció de 418.000 euros, aconseguirà així la injecció de fons per part de Cultura. “Hui enviem al Ministeri el projecte definitiu, amb la firma de la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga; del director territorial de Patrimoni a Castelló, Arturo Zaragozà, i de la interventora de l’Ajuntament, per a confirmar que el Consistori té crèdit per a aportar la seua part per al projecte. D’esta manera, Betxí rebrà els fons del Ministeri per a iniciar la fase més ambiciosa de la recuperació del nostre edifici més emblemàtic”, ha assegurat l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar.
L’equip de Govern de Betxí ja va aconseguir l’anterior legislatura atraure el suport de diverses administracions per a iniciar la recuperació d’una joia arquitectònica de valor incomparable i que acumulava anys d’abandó. Després d’una primera fase de millores, que a més va aconseguir el premi Ascer d’Arquitectura per mantindre els valors històrics de l’immoble, ara s’activarà una segona fase en què col·laboraran Ministeri, Ajuntament i Diputació. En concret, Remolar ha aconseguit que el Ministeri destine fins a 418.000 al projecte -el 71% del total- l’Ajuntament altres 85.500 euros, i la Diputació el 19,5 %restant. Segons Remolar, “esta nova fase deixarà pràcticament culminada la posada en valor del Palau, perquè encara que en total s’ha dividit el projecte en cinc actuacions, esta és la de major calat i que tornarà a l’edifici la seua esplendor”, afig Remolar.
Des de Betxí han remés la documentació al Ministeri una setmana abans que finalitze el termini per a així agilitzar els terminis. “Immediatament després de rebre la confirmació definitiva de les ajudes de Cultura iniciarem els tràmits per a adjudicar les obres”.
Cal recordar que des de Betxí ja s’han activat diverses línies de promoció del Palau per a convertir-ho en un actiu turístic que revitalitze l’activitat econòmica local. A més, els treballs de recuperació del Palau s’han vingut adjudicant a firmes locals, la qual cosa també ha revertit en generació d’activitat i ocupació en la localitat.