El Grup Compromís ha aconseguit que l’equip de govern de la Diputació decidisca estendre l’ajuda dels POIS (Plans d’Obres i Serveis) a les entitats singulars o nuclis poblacionals que depenguen de municipis amb més de 20.000 habitants. En concret, el compromís del PP ha estat que els plans s’implementaran amb els romanents de tresoreria perquè es puguen beneficiar les pedanies de Castelló, Almassora, Borriana, Vila-real i Onda.

El ple tenia previst hui aprovar les bases que regiran aquests POIS, però prèviament s’ha debatut el vot particular que el portaveu de Compromís a la Corporació Provincial, Xavier Trenco, havia presentat a la comissió de Creixement Econòmic. Trenco ha explicat que amb aquesta fórmula del vot particular pretenia que el PP es pronunciara “ja que el més important és que no hi haja retards en l’execució dels POIS. Per això ens sentim satisfets d’haver aconseguit que els plans seguisquen el seu tràmit i d’haver aconseguit que les pedanies d’aquests cinc municipis puguen participar dels mateixos”. “Nosaltres voldríem que s’unificaren tots els ajuts i també, que foren els mateixos ajuntaments els que decidiren per a què utilitzen aquests fons. Però tot i així, estem satisfets”, ha destacat.

Però si en l’assumpte dels POYS ha hagut consens entre els grups del PP i Compromís, no ha passat el mateix en la moció que ha presentat la coalició per demanar un estudi a la Diputació el seu objectiu era millorar les línies del transport adaptat. Aquesta proposta ha tingut el suport de la resta de partits (PSPV, Ciutadans i Castelló en Moviment) però el PP ha votat en contra “amb l’excusa que ja s’ha signat un conveni amb Afanías”, ha explicat Trenco. “Crec que ni tan sols s’han llegit la nostra moció perquè en ella no es reclama només un servei de transport per a les persones discapacitades sinó que s’especifica que aquest podrà ser utilitzat també per a la gent gran i els estudiants dels pobles de l’interior”, ha explicat el portaveu de Compromís.

“El debat en aquest punt ha derivat en assumptes particulars, cosa que no ens agrada gens perquè al final els problemes dels ciutadans es queden sense resoldre”, ha lamentat Trenco. El diputat de Compromís ha recordat que aquesta moció sobre el transport adaptat “igual que ocorre en la majoria de propostes, s’ha presentat al ple a petició de les associacions d’afectats. És a dir: en Compromís som gent seriosa, que estem ací per treballar i millorar en allò possible la vida dels veïns de les nostres comarques. Així que lamente que el PP haja perdut una ocasió perquè una iniciativa que podria beneficiar tanta gent, tire endavant. Però no ens rendim i seguirem insistint en aquest tema, com és la nostra obligació “, ha conclòs Trenco.

D’altra banda, els diputats de Compromís, Xavier Trenco i José Miguel Carbó, han votat a favor de les mocions que han presentat tant Ciutadans com el Grup Socialista. Els primers han proposat diverses mesures per reduir el nombre d’accidents de motocicletes mentre que els segons han instat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que escometa amb urgència les tasques de neteja dels barrancs i així evitar inundacions.