El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, reclama que la Diputació aclarisca quines mesures ha posat en marxa per frenar la pobresa energètica que pateixen alguns habitants de la província de Castelló. Trenco ha explicat que en els pressupostos de 2016 “hi ha una partida específica de 100.000 euros per combatre aquest tipus de pobresa”. Però “ha estat amb la Generalitat i no amb la Diputació amb qui han signat convenis la majoria de municipis que tenen competències en matèria de serveis socials, o bé han posat en marxa els seus propis programes”.

Cal recordar que el Govern valencià ha aprovat un pla per a fer front a la pobresa energètica que està dotat amb 5,9 milions d’euros.

Segons el portaveu de la coalició a la Corporació Provincial, “donada la urgència a posar fi a aquest problema que tenen tantes famílies, especialment de l’interior de la província, Compromís es pregunta quines són les actuacions que té previst posar en marxa la Diputació”.

El diputat de Compromís, que preguntarà per aquest assumpte a la comissió de Serveis a la Ciutadania de dimarts, ha insistit que són moltes les llars on a l’hivern “no tenen per pagar les factures de la llum i el gas precisament quan més ho necessiten”. “La Diputació té les competències per atendre els municipis de menys de 10.000 habitants i hi ha una partida habilitada per a això. El que volem saber és com es van a distribuir aquests 100.000 euros, quins tràmits han de fer les famílies amb menys recursos i si cal agilitzar les gestions”, ha conclòs Trenco.