Trenco: Compromís aposta per la ramaderia extensiva com a motor de desenvolupament econòmic i de conservació dels boscos a les comarques de Castelló

Més de seixanta persones han participat aquest divendres una jornada sobre ramaderia extensiva i espais naturals a la Pobla de Benifassà, una trobada que ha estat organitzat pel Grup Compromís de la Diputació de Castelló i la Unió de Llauradors.

Xavier Trenco, diputat provincial de Compromís, ha manifestat que “l’aposta per la ramaderia extensiva com a motor del desenvolupament i de la conservació dels boscos de Castelló, tal com es fa en altres comunitats, ens ha portat a organitzar aquesta jornada”, en la qual han participat també experts del País Valencià, Catalunya i Andalusia. “Compromís aposta decididament per la creació de riquesa i d’activitat econòmica derivada de la ramaderia i, per extensió, per la cura i la prevenció d’incendis en els nostres boscos”. Segons el diputat, “durant molts anys, els boscos han patit l’abandonament per part de les successives administracions, i ha arribat el moment de prendre consciència i posar remei a aquesta situació”.

Trenco ha subratllat que l’objectiu últim és “lluitar de veritat per evitar la despoblació” i, per això, “calen polítiques actives i de futur”, un argument en què ha coincidit Àlex Vilanova, responsable d’Agricultura del Bloc-Coalició Compromís. El president de la Asociación de Pastores por el Monte Mediterráneo, Rogelio Jiménez, per la seua banda, ha posat l’èmfasi en la importància que tenen les terres de pasturatge com a mètode de conservació de la naturalesa i forma d’evitar la desertificació.

Ferran Pauné, de l’Escola de Pastors de Catalunya, ha fet balanç de deu anys de pasturatge extensiu per a la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat a Catalunya, i ha aportat dades per implantar a les comarques de Castelló models de ramaderia extensiva com el català.

El principal resultat de la jornada sobre ramaderia extensiva i espais naturals ha estat la creació d’un grup de treball per a posar en marxa a les comarques de Castelló projectes de ramaderia i de prevenció dels incendis a les zones boscoses.

La intervenció de la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, ha tancat la trobada celebrada a la Pobla de Benifassà.

 ——————————–

 Trenco: Compromís apuesta por la ganadería extensiva como motor de desarrollo económico y de conservación de los bosques en las comarcas de Castellón

La Tinença de Benifassà, 2 de junio de 2017

Más de sesenta personas han participado este viernes una jornada sobre ganadería extensiva y espacios naturales en la Pobla de Benifassà, un encuentro que ha estado organizado por el Grupo Compromís de la Diputación de Castellón y la Unió de Llauradors.

Xavier Trenco, diputado provincial de Compromís, ha manifestado que la apuesta por la ganadería extensiva como motor del desarrollo y de la conservación de los bosques de Castellón, tal como se hace en otras comunidades, nos ha llevado a organizar esta jornada, en la que han participado también expertos del País Valencià, Catalunya y Andalucía. Compromís apuesta decididamente por la creación de riqueza y de actividad económica derivada de la ganadería y, por extensión, por el cuidado y la prevención de incendios en nuestros bosques. Según el diputado, durante muchos años, los bosques han sufrido el abandono por parte de las sucesivas administraciones, y ha llegado el momento de tomar conciencia y poner remedio a esta situación.

Trenco ha subrayado que el objetivo último es “luchar de verdad para evitar la despoblación” y para ello son necesarias políticas activas y de futuro, un argumento en el que ha coincidido Àlex Vilanova, responsable de Agricultura del Bloc-Coalició Compromís. El presidente de la Asociación de Pastores por el Monte Mediterráneo, Rogelio Jiménez, por su parte, ha hecho hincapié en la importancia que tienen las tierras de pastoreo como método de conservación de la naturaleza y forma de evitar la desertificación.

Ferran Pauné, de la Escola de Pastors de Catalunya, ha hecho balance de diez años de pastoreo extensivo para la prevención de incendios y la conservación de la biodiversidad en Cataluña, y ha aportado datos para implantar en las comarcas de Castellón modelos de ganadería extensiva como el catalán.

El principal resultado de la jornada sobre ganadería extensiva y espacios naturales ha sido la creación de un grupo de trabajo para implantar en las comarcas de Castellón proyectos de ganadería y prevenir los incendios en las zonas boscosas.

La intervención de la directora general de Prevención de Incendios Forestales, Delia Álvarez, ha cerrado el encuentro celebrado en la Pobla de Benifassà.