Reclamem que Diputació repare les carreteres de la Tinença de Benifassà

La Diputació només té previst actuar sobre 3 kilòmetres de la CV-105 i sobre 9 de la CV-111

Compromís proposa a la Diputació en una moció un projecte integral de millora de les vies de comunicació de la comarca

TRENCO: “SI MILLOREM LES CARRETERES DE LA TINENÇA CONTRIBUIREM A QUÈ LA GENT ES QUEDE A VIURE A LA ZONA I A EVITAR EL DESPOBLAMENT”

Compromís ha reclamat a la Diputació de Castelló que realitze obres de manteniment i reparació a les carreteres de la Tinença de Benifassà «perquè es puga circular en condicions de seguretat viària», segons ha dit el portaveu del Grup a la Diputació, Xavier Trenco. El diputat de Compromís ha explicat que «els municipis de la Tinença (La Pobla de Benifassà, Vallibona, Castell de Cabres i Rossell) són un clar exemple del despoblament que pateixen les nostres comarques.

Per això, la millora de les infraestructures que uneixen aquests pobles i els comuniquen amb les ciutats, pot posar fre al procés de despoblació. Si millorem les carreteres, contribuirem a què la gent es quede a viure a la zona». Aquestes vies de comunicació són, en paraules de Trenco, «vitals per anar a treballar, per acudir als serveis sanitaris com ara l’hospital de Vinaròs o als centres educatius i d’altres tipus. Cal ser conscient que els pocs xiquets i xiquetes que queden vivint a la zona han de recórrer aquestes carreteres amb els riscos que això suposa per a la seua seguretat».

En aquest sentit, el portaveu de Compromís a la Diputació ha recordat que el passat 22 de juny de 2017, la Junta Rectora del Parc Natural de la Tinença de Benifassà va acordar instar de forma urgent a la Diputació a actuar sobre els carreteres dels municipis de l’àmbit del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals de la Tinença de Benifassà, i a realitzar els projectes i obres necessàries perquè es puga circular en condicions de seguretat viària. «La Junta Rectora reclamava especialment actuacions a les carreteres CV-111, de la Vallibona al Port de Querol; a la CV-105, de La Sénia-El Boixar a Castell de Cabres, i a la CV-105 a la Pobla de Benifassà. Però, la Diputació només té previst actuar sobre 3 kilòmetres de la CV-105 i sobre 9 km de la CV-111».

Segons Trenco, «l’actuació a la CV-105 és insuficient a causa de la reduïda extensió sobre la que s’actua i perquè es tracta d’una ampliació ‘repelant’ d’un costat i d’un altre, però no es realitza un nou traçat ni s’eliminen les revoltes; i la segona, la de la CV-111, no suposa cap ampliació, ni estan previstes obres dirigides a què la carretera tinga una amplària, un drenatge i un traçat en condicions». Per tot açò, Compromís ha demanat en una moció que la Diputació elabore un projecte de totes les actuacions en les carreteres de l’àrea de la Tinença i establisca un calendari d’actuacions.

————————-

TRENCO: “SI MEJORAMOS LAS CARRETERAS DE LA TINENÇA CONTRIBUIREMOS A QUE LA GENTE SE QUEDE A VIVIR EN LA ZONA Y A EVITAR LA DESPOBLACIÓN”

Compromís reclama a la Diputación en una moción un proyecto integral de mejora de las vías de comunicación de la comarca

La Diputación sólo tiene previsto actuar sobre 3 kilómetros de la CV-105 y sobre 9 km de la CV-111

Compromís ha reclamado a la Diputación de Castellón que realice obras de mantenimiento y reparación en las carreteras de la Tinença de Benifassà «para que se pueda circular en condiciones de seguridad vial», según ha dicho el portavoz del Grupo en la Diputación, Xavier Trenco. El diputado de Compromís ha explicado que «los municipios de la Tinença (La Pobla de Benifassà, Vallibona, Castell de Cabres y Rossell) son un claro ejemplo de la despoblación que sufren nuestras comarcas.

Por ello, la mejora de las infraestructuras que unen estos pueblos y los comunican con las ciudades puede poner freno al proceso de despoblación. Si mejoramos las carreteras, contribuiremos a que la gente se quede a vivir en la zona». Estas vías de comunicación son, en palabras de Trenco, «vitales para ir a trabajar, para acudir a los servicios sanitarios como el hospital de Vinaròs o a los centros educativos y de otro tipo. Hay que ser consciente de que los pocos niños y niñas que siguen viviendo en la zona deben recorrer estas carreteras con el consiguiente riesgo para su seguridad».

En este sentido, el portavoz de Compromís en la Diputación ha recordado que el pasado 22 de junio de 2017 la Junta Rectora del Parque Natural de la Tinença de Benifassà acordó instar de forma urgente a la Diputación a actuar sobre las carreteras de los municipios del ámbito del Plan de Ordenación de los Recursos Naturales de la Tinença de Benifassà, y a realizar los proyectos y obras necesarios para que se pueda circular en condiciones de seguridad vial. «La Junta Rectora reclamaba especialmente actuaciones en las carreteras CV-111, de la Vallibona al Puerto de Querol; en la CV-105, de La Sénia-El Boixar en Castell de Cabres, y la CV-105 en la Pobla de Benifassà. Pero la Diputación sólo tiene previsto actuar sobre 3 kilómetros de la CV-105 y sobre 9 km de la CV-111 ».

Según Trenco, «la actuación en la CV-105 es insuficiente para la reducida extensión sobre la que se actúa y porque se trata de una ampliación ‘repelando’ de un lado y de otro pero no se realiza un nuevo trazado, ni eliminan las revueltas; y la segunda, la de la CV-111, no supone ninguna ampliación, ni están previstas obras dirigidas a que la carretera tenga una anchura, un drenaje y un trazado en condiciones ». Por todo esto, Compromís ha pedido en una moción que la Diputación elabore un proyecto de todas las actuaciones en las carreteras del área de la Tinença y establezca un calendario de actuacines.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *