La piscina provincial, que havia d’estar oberta l’1 de setembre de 2017, finalment obrirà les seues portes el 9 de juliol de 2018. La Diputació ha hagut d’invertir al voltant de 250.000 euros per a posar al dia les instal·lacions i, a més a més, ara caldrà afegir 50.000 euros mensuals per a cobrir les despeses de l’empresa que contracta el personal i quasi 500.000 per a les despeses de manteniment (llum, gas, aigua, tractament d’aigües…). És cert que tindrà ingressos, que eren 800.000 euros anuals provinents dels usuaris que tenia, però costarà molt, per no dir que serà impossible, que tornen almenys els usuaris que hi havia abans.

El contracte actual només durarà quatre mesos. L’objectiu de readmetre els treballadors s’ha aconseguit, tot i que no sabem en quina situació laboral queden, però recuperar els usuaris perduts serà impossible. Les condicions del mercat d’instal·lacions esportives privades ha canviat, més encara quan davant mateix s’ha obert un nou centre esportiu. Aquesta situació de temporalitat s’haguera pogut salvar ja si el govern del PP al llarg d’aquests anys haguera treballat per tal de trobar una solució definitiva, però encara no se sap ni tan sols quin model de gestió es planteja: una altra concessió, assumir la gestió tal com s’ha fet temporalment o qualsevol altra.

El retard en traure un nou contracte allargarà la situació de temporalitat i inestabilitat de la gestió, així com els costos que li suposa a la Diputació. El nou contracte haguera suposat començar de nou amb un rellançament del complex i l’objectiu que almenys s’utilitze una instal·lació que ens va costar un munt de diners a tots. Una inversió que no s’hauria d’haver fet mai, ja que no té sentit que la Diputació continuara tenint una piscina quan ja totes les ciutats en tenen, i menys encara a Castelló. Una inversió que, segons el que es va anunciar, no ens costaria diners, mentre que ara ens tocarà pagar-la a tots els ciutadans de les comarques de Castelló.

Un exemple més que posa de manifest que els únics que han guanyat en aquest model de concessions són les empreses que van fer les obres, ja que la gestió de la Diputació del PP ha fracassat en les plantes de purins, el balneari de Benassal o l’aeroport de Castelló.

Xavier Trenco Pitarch és portaveu Compromís Diputació de Castelló
Article publicat a Mediterráneo dilluns 2 de juliol de 2018