L’equip de Govern va iniciar tràmits judicials per a retirar la grua fa dos anys i mig per motius de seguretat i, finalment, hui s’ha desmuntat

 

La grua estava ubicada en un edifici a mig construir davant d’un supermercat i constituïa un risc per als veïnat

 L’Ajuntament de Betxí ha aconseguit finalment, deprés de dos anys i mig de gestions judicials, la retirada d’una grua ubicada en un edifici a mig construir davant del Consum. “Els tràmits judicials han sigut costosos i s’han prolongat més del que volíem, però consideràvem necessari atendre les nombroses peticions veïnals que reclamaven la retirada de la grua per motius de seguretat”, explica l’alcalde, Alfred Remolar. Segons expliquen des d’equip de govern, la grua suposava “no sols un problema de seguretat, ja que en el seu estat d’abandó generava inquietud als veïns de la contornada, especialment els dies de vent, sinó també un problema de neteja, ja que constantment rebíem queixes de desprendiments des de la grua, com a excrements d’aus”.

Remolar ha recordat que este és un problema que s’ha repetit en nombrosos municipis després de la la caiguda del sector urbanístic. “A Betxí ens hem pres l’assumpte seriosament perquè era una qüestió de seguretat ciutadana, i encara que els pleits judicials han suposat un gasto important per a l’ajuntament, consideràvem que era una prioritat”. La grua de grans dimensions, desmuntada este matí, estava ubicada a l’entrada sud de la població, davant d’un supermercat molt concorregut per la gent. “Nombrosos veïns passaven prop d’esta grua i, a més del perill que suposava, donava una mala imatge per a l’entrada a la població”, ha afegit l’alcalde.