visitapalaubetxí2 visitapalaubetxi1JPG

La inspecció de Cultura i Patrimoni visita les obres de la fase de ‘eliminació d’elements impropis’ del Palau, que culminarà a finals de mes

El diputat provincial de Compromís, Enric Nomdedéu, i els diputats Mario García i Esther Pallardó acompanyen els membres de la corporació a la visita d’esta joia arquitectònica única en el País Valencià

Responsables de la inspecció de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana han realitzat hui una visita a les obres de recuperació del Palau de Betxí, únic exemple d`edifici civil renaixentista del País Valencià, la posada en valor de les quals és una de les prioritats de l’equip de Govern d’Alfred Remolar. Aprofitant les festes de la localitat, i amb l’objectiu de donar a conéixer a altres institucions el valor del Palau –Declarat Bé d’Interés Cultural-, l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, acompanyat de la resta de membres de l’equip de Govern local ha organitzat una visita a l’edifici en què han participat el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, la vicepresidenta quarta de la institució, Esther Pallardó i el diputat de Medi Ambient i primer edil de Nules, Mario García.

Durant la visita, Remolar ha detallat que la primera fase de la recuperació i posada en valor de l’immoble, denominada de “eliminació dels elements impropis”, s’està executant “al ritme previst i estarà culminada a finals de mes”.

TRÀMITS Des de l’inici de la legislatura, el consistori de Betxí ha realitzat gestions per a actuar amb la major urgència, evitar el deteriorament d’un immoble únic i iniciar un ambiciós projecte cultural i arquitectònic per a convertir-ho en principal referent del municipi. Així, des dels departaments tècnics del consistori es va enviar a la Conselleria de Cultura un pla director de recuperació de l’immoble, un document que perfila les línies bàsiques d’actuació que s’han d’escometre. Fruit d’estos tràmits i gestions, el consistori va rebre al maig l’informe favorable de la Conselleria de Cultura que suposa el primer pas per a poder iniciar el projecte cultural, arquitectònic i de restauració més ambiciós i més emblemàtic de la localitat. Després de rebre la ratificació del Pla director per part de la directora General de Patrimoni, Marta Alonso, l’Ajuntament va anunciar que iniciaria els treballs en el termini més breu possible. Tant és així que, en els Pressupostos de Betxí per al 2013, explicats per Remolar davant de la ciutadania i referendats amb cap vot en contra en el ple, ja reservaven una partida de 100.000 euros per a iniciar els treballs. A més, la Conselleria ha atorgat una subvenció d’altres 20.000 euros al municipi. D’esta   i de foment de l’ocupació.