Betxí declara els Serveis Socials com a “essencials” i aspira a ampliar-ne la plantilla

BETXÍ REDOBLARÀ ELS ESFORÇOS EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS

-El ple municipal declara els Serveis Socials com a essencials i prioritaris a l’espera de poder ampliar la plantilla

El ple de l’Ajuntament de Betxí va aprovar ahir per majoria absoluta la declaració dels Serveis Socials com una matèria essencial i prioritària per a les necessitats de la població. Este és un pas previ necessari per tal de poder gestionar, de manera immediata, la contractació de nou personal que incrementarà notablement la plantilla d’este departament per poder gestionar de forma més ràpida i diligent les demandes dels veïns de la localitat.

En este sentit, la Generalitat Valenciana destinarà vora 100.000€ per a cobrir les necessitats en l’àrea de Benestar Social de Betxí, dels quals més de 85.000€ es dedicaran a la contractació d’un nou treballador social, un educador, un psicòleg i un administratiu, tots ells de forma parcial.

La regidora de l’àrea, Susana Ferrandis s’ha felicitat per l’arribada de més recursos econòmics a la localitat, però ha manifestat la seua cautela perquè “encara tardarem un temps en gestionar les bosses del personal i la contractació dels nous treballadors”. Segons Ferrandis, “el més important a hores d’ara és tramitar de forma urgent les sol·licituds per a la valoració de la dependència, ja que és l’assumpte que en estos moments més ens preocupa”.

Cal recordar que en els últims anys el consistori betxinenc ha incidit molt especialment en l’assistència als més necessitats i ha multiplicat per sis el pressupost en ajudes. Per a l’exercici 2017, els esforços se centraran sobretot en agilitzar els tràmits burocràtics per facilitar els certificats de dependència de les administracions i en gestionar la Bossa de Foment de l’Ocupació Local, que el passat any va ocupar a més de 50 persones.

————————

BETXÍ REDOBLARÁ LOS ESFUERZOS EN MATERIA DE SERVICIOS SOCIALES

-El Pleno Municipal declara los Servicios Sociales como esenciales y prioritarios a la espera de poder ampliar la plantilla

El pleno del Ayuntamiento de Betxí aprobó ayer por mayoría absoluta la declaración de los Servicios Sociales como una materia esencial y prioritaria para las necesidades de la población. Este es un paso previo necesario para poder gestionar, de manera inmediata, la contratación de nuevo personal que incrementará notablemente la plantilla de este departamento para poder gestionar de forma más rápida y diligente las demandas de los vecinos de la localidad.

En este sentido, la Generalitat destinará cerca de 100.000€ para cubrir los menesteres en el área de Bienestar Social de Betxí, de los cuales más de 85.000€ se dedicarán a la contratación de un nuevo trabajador social, un educador, un psicólogo y un administrativo, todos ellos de forma parcial.

La concejala del área, Susana Ferrandis se ha felicitado por la llegada de más recursos económicos en la localidad, pero ha manifestado su cautela porque “aún tardaremos un tiempo en gestionar las bolsas del personal y la contratación de los nuevos trabajadores”. Según Ferrandis, “lo más importante en estos momentos es tramitar de forma urgente las solicitudes para la valoración de la dependencia, ya que es el asunto que en estos momentos más nos preocupa”.

Hay que recordar que en los últimos años el consistorio betxinense ha incidido muy especialmente en la asistencia a los más necesitados y ha multiplicado por seis el presupuesto en ayudas. Para el ejercicio 2017, los esfuerzos se centrarán sobre todo en agilizar los trámites burocráticos para facilitar los certificados de dependencia de las administraciones y en gestionar la Bolsa de Fomento del Empleo Local, que el pasado año ocupó a más de 50 personas .

Arxivat en: Pobles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *