El portaveu de Compromís a la Diputació diu que la renúncia “hauria de suposar la paralització definitiva de la planta” i això “posa en evidència al PP, que fa poques setmanes va rebutjar la paralització en el Congrés”
El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha manifestat hui que la renúncia d’ACS al gran magatzem de gas natural subterrani Castor davant de la costa de Vinaròs constata els “enormes errades de planificació del projecte”. Per este motiu, ha manifestat que “l’adéu d’ACS ha d’obrir ara pas a l’assumpció de responsabilitats de qualsevol tipus per als que van aprovar o van concedir les autoritzacions a una infraestructura que, segons s’ha demostrat, no tenia les garanties suficients no sols ambientals si no també per a la seguretat de la ciutadanía del Maestrat”.
Nomdedéu ha valorat “positivament” la marxa d’ACS perquè “de facto hauria de suposar la paralització definitiva del projecte”, circumstància que “des de Compromís hem reclamat de forma reiterada”. Nomdedéu recorda que a l’octubre del 2013 la Diputació a proposta de Compromís ja va reclamar el tancament definitiu del projecte, acord que es va repetir pocs dies després en Les Corts. “La decisió d’ACS posa en evidència la falta de valentia política del PP, que fa poques setmanes va rebutjar paralitzar definitivament el projecte. Ara la realitat dels riscos del projecte ha obligat a anar-se’n a ACS i ha posat en dubte al PP la credibilitat del PP, que a Castelló vota una cosa i a Madrid la contrària”. “De fet, ahir el PP de la Diputació va rebutjar la proposta de Comrpomís per remetre a Madrid els reiterats acords contraris al Castor que s’han produït en la Diputació de Castelló durant tots aquests mesos”. Nomdedéu ha manifestat que “ara cal treballar per a impedir que siguen els ciutadans els que paguen la indemnització de 1.600 milions d’euros que reclama l’empresa, i que és fruit d’un acord absolutament inacceptable subscrit entre l’empresa i el llavors Govern del PSOE”. Des de Compromís ens oposarem que “es pague ni un euro per una infraestructura que es va planificar de forma deficient i que ha posat en risc a milers de castellonencs, ja que el Castor està darrere de desenes de sismes que, a més, han perjudicat sectors tan importants com el turístic en les comarques de Castelló”.