Compromís presenta aquesta moció després que el PP del Congrés impedira el passat 28 de maig que prosperara una proposta de l’opossició per paralitzar definitivament el Castor.

L’objectiu de la proposta és posar de manifest el “doble llenguatge” del PP, que a Castelló diu defensar els interesos castellonencs però a Madrid vota en contra de Castelló

El portaveu de Compromís a la Diputació, Enric Nomdedeu, ha presntat huí una moció en la que s’insta a la Diputacio provincial a remetre als diputats del PP al Congrés tots els acords unànimes de la Diputació en què es reclama la paralització definitiva del Castor. La moció també insta a les Corts Valencianes a fer el mateix, i a remetre als diputats del PP a Madrid l’acord de la Cambra Valenciana en què es demanava el tancament definitiu del Castor. L’objectiu de la moció és posar en evidència el PP, que diu defensar els interesos castellonencs a Madrid però -com també ha fet amb la cogeneració- acaba votant en Madrid en contra dels acords de les institucions castellonenques i valencianes. La moció es presenta després que el PP impedira al Congrés fa poques setmanes que prosperara una proposta per paralitzar definitivament el Castor, un día després que al darrer ple de la Diputació s’aprovaren dos mocions distintes en què es demanava la paralització definitiva del diposit gasista.
“Formalment no podem reprovar l’actuació dels diputats castellonencs del PP a Madrid, però considerem que, almenys, han de ser conscients que des de les institucions castellonenques els reclamem que complisquen amb les demandes de la ciutadania castellonenca, i no amb els interesos de partit”. Nomdedéu recorda que “són diputats per Castelló i han de complir amb Castelló”.