L’Ajuntament de Betxí ha complit este dimarts els seus deures i ha ingressat a les famílies tots els diners de la primera part de les ajudes que conformen el projecte #xarxallibres impulsat des de la Conselleria d’Educació i amb la participació de les diputacions i dels consistoris. D’esta forma, el municipi de la Plana Baixa es constitueix com el primer de les comarques castellonenques a complir els seus compromisos amb els estudiants, després d’haver realitzat tots els tràmits corresponents i haver tramitat de forma correcta les sol•licituds recollides.

Des del departament d’intervenció s’ha fet la transferència d’un total de 52.490’93€, de manera que cada administració ha invertit un muntant de 17.497€. Estos diners arribaran a 529 estudiants, que suposa el 89% de l’alumnat betxinenc.

L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha felicitat públicament els treballadors municipals “pel gran esforç organitzatiu realitzat durant les últimes setmanes” i s’ha mostrat molt satisfet perquè “els diners hagen arribat amb celeritat a totes les famílies de la població”. Per la seua banda, Àngels Rius, regidora d’educació, ha agraït “ la participació de les Ampes, escoles i institut per col•laborar en les tasques d’informació i de recollida de la documentació i les instàncies”, així com també “la voluntat de Diputació i Generalitat per tal de conformar un gran equip junt amb l’Ajuntament i possibilitar que hi haja autèntica igualtat d’oportunitats per a totes i tots a les escoles”.

Una vegada fet este primer pas, el següent tràmit serà la consecució del segon tram d’ajudes, que ascendirà a 7.120€ i que es preveu que es realitze al llarg del mes de juny, després del corresponent informe de les AMPEs. D’esta forma, al final del curs 2015-2016 s’hauran desembossat a les famílies un total de 59.612€.