El portaveu de Compromís per Moncofa subratlla que “la trobada, que ha resultat molt positiva, ha servit per avaluar qüestions ambientals i potencialitats de desenvolupament econòmic a Moncofa i en els municipis veïns”. “Com a responsables polítics tenim l’obligació d’analitzar la viabilitat socioeconòmica i ambiental dels projectes que es presenten en la nostra localitat i vehicular els mecanismes perquè es puguen dur a terme si compleixen els requisits ambientals, territorials i socials necessaris”.

Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís per Moncofa, Joan B. Vilar, després de reunir-se, juntament amb el seu equip i amb edils de Compromís d’altres municipis de la comarca, com Xilxes, amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, per avaluar i analitzar detalladament el projecte de centre biomèdic orientat al turisme i presentat per Teófilo Díaz-Caballero.

Aquesta proposta, que inclou la creació d’hotels i apartahoteles al costat del centre biomèdic podria aportar, segons Vilar i previ a la seva anàlisi detallada, “una oferta desestacionalizada i de qualitat amb innovació tecnològica que podria atreure oportunitats laborals a la localitat sense entrar en conflicte amb els requisits mediambientals ni urbanístics”.

Segons el representant de Compromís a Moncofa, la resposta de la Conselleria de Economia Sostenible en aquesta trobada preliminar ha estat “molt positiva lloc que ha servit per aclarir davant la Conselleria molts dels aspectes sobre la sostenibilitat ambiental del projecte a llarg termini així com la potencialitat de generar llocs de treball”.

Cal subratllar que des de Compromís per Moncofa ja s’han realitzat reunions sobre aquest tema amb altres responsables del Consell, com ara Vicepresidència del Consell, així com amb representants de la Secretaria Autonòmica de Turisme.

El portaveu de Compromís per Moncofa ha manifestat que “continuarem fent el que estiga a les nostres mans per millorar les oportunitats de la nostra gent, i aquest projecte aporta expectatives de creixement al municipi i a la comarca en quant a creació de llocs de treball especialment significatives per als municipis de Xilxes i Moncofa”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Xilxes, Sergi Alejos, ha afirmat que “sent un projecte ambientalment sostenible com sembla i amb aquesta potencialitat, de creació de llocs de treball, conjuminarem esforços amb Compromís per Moncofa per fer realitat aquest projecte tan important”.

 

————————————–

 

LOS EDILES DE COMPROMÍS PER MONCOFA Y DE XILXES SE REÚNEN CON EL CONSELLER DE ECONOMIA PARA ANALIZAR LA VIABILIDAD DEL PROYECTO DE CENTROS BIOMÉDICOS EN LA COMARCA

El portavoz de Compromís per Moncofa subraya que “el encuentro, que ha resultado muy positivo, ha servido para evaluar cuestiones ambientales y potencialidades de desarrollo económico en Moncofa y en los municipios vecinos”

“Como responsables políticos tenemos la obligación de analizar la viabilidad socioeconómica y ambiental de los proyectos que se presentan en nuestra localidad y vehicular los mecanismos para que se puedan llevar a cabo si cumplen los requisitos ambientales, territoriales y sociales necesarios”. Así lo ha manifestado el portavoz de Compromís per Moncofa, Joan B. Vilar, tras reunirse, junto con su equipo y con ediles de Compromís de otros municipios de la comarca, como Xilxes, con el conceller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, para evaluar y analizar pormenorizadamente el proyecto de centro biomédico orientado al turismo y presentado por Teófilo Díaz-Caballero.

Esta propuesta, que incluye la creación de hoteles y apartahoteles junto al centro biomédico podría aportar, según Vilar y previo a su análisis detallado, “una oferta desestacionalizada y de caludad con innovación tecnológica que podría atraer oportunidades laborales a la localidad sin entrar en conflicto con los requisitos medioambientales ni urbanísticos”.

Según el representante de Compromís en Moncofa, la respuesta de la Conselleria de Economia Sostenible en ese encuentro preliminar ha sido “muy positiva puesto que ha servido para aclarar ante la Conselleria muchos de los aspectos sobre la sostenibilidad ambiental del proyecto a largo plazo así como la potencialidad de generar puestos de trabajo”.

Cabe subrayar que desde Compromís per Moncofa ya se han realizado reuniones al respecto con otros responsables del Consell, como con la vicepresidenta, Mônica Oltra, así como con representantes de la Secretaría Autonómica de Turismo en las que también se obtuvo una respuesta inicial favorable al proyecto.

El portavoz de Compromís per Moncofa ha manifestado que “continuaremos haciendo lo que esté en nuestras manos para mejorar las oportunidades de nuestra gente, y este proyecto aporta expectativas de crecimiento al municipio y a la comarc aen cuanto a creación de puestos de trabajo especialmente significativas para los municipios de Xilxes y Moncofa”.

Por su parte, el portavoz de Compromís per Xilxes, Sergi Alejos, ha afirmado que “siendo un proyecto sostenible como parece y con esta potencialidad de creación de puestos de trabajo, aunaremos esfuerzos con Compromís per Moncofa para hacer realidad este proyecto tan importante”.