Tena: “No és de rebut que un tema pendent des de fa anys com és l’adquisició dels terrenys per a la depuradora s’incloga per urgència en el ple per a evitar que l’oposició puga analitzar els detalls de l’operació”

 El portaveu de BLOC-Compromís denuncia que PP i Veïns “exerceixen el poder de forma caciquil al no oferir les dades de gestió bàsics als grups de l’oposició”.

El portaveu de BLOC-Compromís a Borriol, Silverio Tena, ha lamentat “l’últim episodi de política caciquil i opaca protagonitzada per PP i Veïns en el passat ple municipal”. Tena fa estes manifestacions després que el PP i els seus socis en l’equip de Govern inclogueren “d’urgència l’adquisició dels terrenys de la futura depuradora per un import de quasi 200.000 euros -193.570 euros exactament- per a evitar així que l’oposició tinguera accés als documents tècnics sobre la compra abans de la votació”. Davant d’esta operació, tant Compromís com el PSOE van votar en contra de la compra. Segons Tena, “aprovar una compra per un import tan elevat sense oferir la possibilitat que l’oposició puga analitzar al detall la documentació suposa un perillós exemple d’opacitat que posa en dubte la legitimitat democràtica de l’acord”.

El portaveu del principal grup de l’oposició en el municipi argumenta que “el PP i Veïns han actuat amb premeditació, traïdoria i nocturnitat per a aprovar una compra de terrenys que haguera resultat més rendible per al municipi si s’haguera realitzat a través d’altres mecanismes, com l’expropiació”. Tena puntualitza que, independentment de l’acord, “el més preocupant és la falta de voluntat democràtica demostrada pel PP i Veïns, que eviten donar informació imprescindible a l’oposició i posen en evidència la seua falta de sensibilitat democràtica i la total carència de voluntat de debat de propostes i alternatives”.