foto_silverio_tenaTena diu que la decisió de PP i Veïns deriva d’un informe que contempla els terrenys com urbanitzables, a pesar que va caducar recentment el PAI i el sòl continua sent rústic

BLOC-Compromís estudia impugnar l’acord plenari

El portaveu del principal grup de l’oposició a Borriol, Silverio Tena, ha anunciat que “BLOC-Compromís prendrà totes les mesures legals, polítiques i administratives necessàries per a aconseguir que els veïns de la localitat no es vegen perjudicats per la compra dels terrenys per a la depuradora, una adquisició per la qual el consistori hauria pagat més de quatre vegades el valor real de mercat”. El portaveu de BLOC-Compromís fa este anunci davant de les “més que fundats dubtes sobre la legalitat de l’acord de l’últim plenari, en el que PP i Veïns van decidir en solitari pagar a 18,85 euros el metre quadrat pel sòl rústic en què es preveu executar la depuradora”. Segons destaquen des de BLOC-Compromís “l’import de la compra és més que excessiu, si tenim en compte que fa només uns mesos, a penes es van pagar entre 1,8 i 4 euros el metre quadrat per a l’expropiació dels terrenys del gasoducte”. Per al responsable de BLOC-Compromís a Borriol, “esta diferència de preu és desmesurada i volem determinar si hi ha alguna presumpta irregularitat”.

D’altra banda, Tena anuncia que els servicis jurídics de Compromís estudiaran la possibilitat d’impugnar el dit acord, ja que la decisió de la compra dels terrenys es va prendre basant-se en uns informes tècnics que contemplaven el terreny com urbanitzable, a pesar que l’actual catalogació és de sòl rústic pel fet que ha caducat el projecte de PAI per a urbanitzar el terreny. “PP i Veïns han aprovat un preu de sòl urbà quan saben perfectament que eixos terrenys són rústics. Per això, volem determinar si la dita decisió és contrària a dret”.