INSPECCIÓMILLARSFOTO

 

Trenco: “L’objectiu no és només avaluar la qualitat ambiental de l’entorn, sinó també conscienciar la població sobre la necessitat cuidar aquest espai natural”

Des de BLOC-Compromís s’ha presentat una esmena als Pressupostos de l’Estat per a finançar la construcció d’un Centre d’Interpretació en el Millars i posar en valor l’entorn

BLOC-Compromís d’Almassora torna a convocar, per al diumenge 10 una nova edició de les seues periòdiques inspeccions ambientals al Millars. Els participants en esta nova revisió ambiental del Millars es reuniran en el el bar de la Caixa Rural d’Almassora a les 10 del matí i des d’allí iniciaran la ruta pel Millars. L’objectiu d’esta iniciativa, que s’emmarca en les campanyes ambientals de la Fundació LIMNE, és avaluar l’estat de l’entorn del Millars al seu pas per Almassora. Els participants confirmaran la presència de plantes autòctones, fauna, flora i aus al llit del riu.

També analitzaran la qualitat de l’aigua, cabal, sediments… Des de l’organització es recomana als participants portar aigua, gorra i algun aliment, especialment si assistixen menors. L’objectiu de la proposta és “conscienciar els veïns d’Almassora de la necessitat cuidar i recuperar el nostre entorn natural”, segons el portaveu del BLOC-Compromís, Xavier Trenco.

ESMENA ALS PGE PER A CREAR EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ

Cal recordar que, de nou, el col·lectiu de BLOC-Compromís a Almassora, ha remés una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat a través del diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, amb l’objectiu que “el PP accedisca a incloure en els Pressupostos del 2014 d’una partida suficient per a iniciar el projecte de creació d’un centre d’interpretació ambiental en l’entorn del Millars, com a infraestructura per a posar en valor el llit del riu, així com per a potenciar el seu coneixement entre els veïns de la comarca”.