Guardiola ha explicat que “no s’hauria de cedir un vehicle del parc mòbil provincial a Llucena durant dos anys sense elaborar abans un reglament”

Castelló, 29 de desembre

El parc mòbil de la Diputació de Castelló compta amb vehicles i recursos en desús que es podrien cedir als municipis de les comarques castellonenques amb l’objectiu de fer treballs en els termes municipals. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha sol·licitat que l’administració provincial “elabore un protocol o procediment perquè els ajuntaments puguen demanar el material del parc mòbil de la Diputació dins del termini i en la forma corresponent, i no siga per una simple sol·licitud arbitrària, sense després tindre un control”.

Fins al moment, no comptar amb este protocol o procediment per a sol·licitar el material, ha fet que “hi haja ajuntaments que vulguen tindre material provincial durant anys en els seus magatzems municipals, quan podria estar aprofitat també per altres municipis”. És el cas de l’Ajuntament de Llucena, que “casualment l’alcalde, és l’assessor del Consorci de Bombers i del Parc Mòbil, coneix la disponibilitat del material, i ha sol·licitat un dúmper per al seu municipi durant els dos pròxims anys, quan tenia pensat sol·licitar-la per a quatre anys”. Guardiola ha explicat que “Compromís hem votat en contra de la sol·licitud, perquè pensem que no pot ser que un municipi acapare material de la Diputació durant anys, quan altres municipis podrien necessitar-ho”.

D’esta manera, Compromís proposa l’elaboració d’un procediment en el qual els municipis coneguen i es done a conéixer els recursos que hi ha disponibles des del parc mòbil de la Diputació per a utilitzar, així com “temps, terminis, i com poder accedir a este material per part de qualsevol municipi de les comarques castellonenques”.

“Veiem necessari que es regule este procediment perquè tots els municipis tinguen les mateixes possibilitats i, sobretot, coneguen el material que es pot utilitzar des de la Diputació”, ha apuntat Guardiola. “Sabem que este procediment serà beneficiós per als ajuntaments més xicotets, que tindran accés a material que no poden tindre en propietat en els seus magatzems municipals”.