Guardiola ha instat a Barrachina que “reivindique les inversions per a Castelló i aplique en la Diputació un Pla d’Eficiència Hídrica per a solucionar els problemes actuals”

Castelló, 6 de febrer, 2024

La situació d’emergència per sequera en el nord de les comarques de Castelló “ha d’obligar el PP a accelerar les infraestructures hídriques promeses”, i que “només s’han quedat en un anunci”, ha lamentat el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola.

“Davant la sequera que afecta el nostre territori i perjudica la nostra agricultura, la Diputació ha de ser contundent. Contundent en l’exigència al Consell de les actuacions pendents que va anunciar la consellera de Medi Ambient, i que no s’han fet realitat, i contundent a recuperar les actuacions previstes en la planificació que es va quedar preparada quan Compromís governava en la Diputació”.

“L’abastiment promès no arriba a totes les poblacions”, i és moment que “la presidenta de la Diputació pose a treballar als seus diputats per a activar el Pla d’Eficiència Hídrica que està fet en la Diputació”, i “no deixe de reclamar les inversions necessàries al Consell”.

Guardiola ha insistit que “el govern provincial va voler retallar del pressupost en el Pla Director de l’Aigua, i ara és més necessari que mai, perquè a poblacions que se’ls van prometre inversions per al proveïment d’aigua, no arriben els diners, i ara hauran de fer pegats per a solucionar estos problemes puntuals, que aniran a més”.

En el cas de Xodos, la Diputació ja s’ha reunit amb el municipi, “però encara no ha donat una solució a la situació, no han destinat diners per a ajudar, i ara estan pendents, perquè el municipi podria estar tot l’any en cubes. No es necessiten més pegats, sinó solucions coordinades, i de moment, els municipis més necessitats es troben sense resposta”.