•          Ruiz ha lamentat que “ni tan sols han convocat la plaça de responsable del IVC que porta buida des de la jubilació de Ribes”

•          Fajardo ha criticat que “no exiseiix tampoc responsable territorial en l’àrea de Cultura per a firmar expedients sobre Patrimoni”

Castelló, 12 de febrer, 2024

Demà es compliran 246 dies que la província de Castelló no té cap persona en la direcció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). El passat 13 de juny del 2023, Alfonso Ribes, va presentar la dimissió per “incompatibilitat” amb el nou govern autonòmic, i demà 13 de febrer, continuarà igual.

“Hui el conseller Barrera ha anunciat que en uns dies nomenarà la nova direcció. És lamentable que les comarques de Castelló no compten hui dia amb una direcció cultural en el IVC per les renyines internes de Vox i PP”, però és que “ni tan sols han convocat la plaça de responsable del IVC que porta buida des de la jubilació de Ribes. Assistirem a un nou capítol de lluites internes per a col·locar a una persona en la gestió cultural dels espais de Castelló que siga del grat de la dreta i l’extrema dreta”, ha lamentat la diputada autonòmica Verónica Ruiz.

“La falta de llibertat de creació i d’expressió és una de les senyes d’indentitat de la nova Conselleria de Cultura, i per això, els ha resultat tan difícil trobar una persona perquè es puga encarregar de la gestió cultural, i que tinga tants problemes de censura”, ha insistit Ruiz. “La falta de treball en la Conselleria de Cultura és la mostra dels primers nou mesos. Censura, prohibicions, i poc treball, són les senyes del nou conseller de Cultura”, ha lamentat Ruiz.

Per la seua part, Fajardo ha recordat, que “no sols hi ha falta de direcció en el IVC, sinó que no existeix delegat territorial de Cultura a Castelló, la qual cosa suposa que no es puguen firmar expedients patrimonials per a poder actuar en obres que siguen d’Interés Cultural”.

“No tenim una direcció per a gestionar el Teatre Principal, l’Auditori, l’Espai d’Art Contemporani i el Museu de Belles Arts, així com el Palau de Congressos de Peníscola. Els ha costat nou mesos aconseguir una persona, i això reflecteix les poques ganes de treballar que tenen per la cultura del nostre territori”, han finalitzat.