Silverio Tena subratlla que la dimissió de Santamaría com a diputat i la seua futura dimissió com a alcalde és “fruit de la denúncia de Compromís sobre les suposades irregularitats en la depuradora” i advertix que “continuarà denunciant qualsevol maniobra obscura, encara que canvie el primer edil”

Tena: “Les maniobres fosques del PP i Veïns han deixat a Borriol molts anys sense depuradora. Ara Pauner tindrà el difícil repte de desmarcar-se d’un assumpte térbol del que ha sigut protagonista i també de desbloquejar els pressupostos”

 

El portaveu de BLOC-Compromís de Borriol, Silverio Tena, ha exigit al futur alcalde de Borriol, Ibán Pauner, que “replantege el projecte de la depuradora i pague el preu real i actual de mercat pels terrenys de la depuradora, i no l’elevadíssim preu amb què Santamaría pretenia adquirir els terrenys de l’apoderat de Francisco Martínez i de l’empresa vinculada a l’ex president de la Diputació”. Silverio Tena diu que el canvi d’alcalde, previst per al dimarts, “obri una oportunitat per al municipi, i Pauner no pot desaprofitar la possibilitat de desbloquejar un projecte que ha deixat sense depuradora durant anys als veïns de Borriol a causa de les fosques maniobres del PP i Veïns”. En este sentit, Tena subratlla que l’actual tinent d’alcalde “té molt difícil desvincular-se d’un assumpte térbol com l’adquisició a un preu desmesurat dels terrenys de la depuradora, perquè ell ha sigut també protagonista, ja que ha exercit responsabilitats durant tota la legislatura i ha tingut accés a tota la informació des del principi de la tramitació”.

El portaveu de BLOC-Compromís de Borriol recorda que des de la seua formació s’ha vingut denunciant “des de fa mesos” que s’anaven a pagar uns preus fins a quatre vegades superiors als de mercat pels terrenys de la depuradora i subratlla que va ser la denúncia de Compromís sobre la vinculació de Martinez en part dels terrenys el que va impedir que es duguera a terme una “maniobra políticament inacceptablement i legalment discutible”.

Tena recorda que la denúncia de Compromís “ha propiciat que es traguen del projecte de la depuradora els terrenys vinculats a Martínez; ha propiciat el cessament de Martínez com a vicepresident i la precipitat l’eixida d’Adelino Santamaría com a diputat provincial i, dimarts que ve, com a alcalde”. No obstant això, diu el portaveu de BLOC-Compromís a Borriol, “ara queda pendent el més important, que és pagar uns preus raonables per uns terrenys per impedir que els veïns de Borriol paguen un preu desproporcionat. D’esta manera s’aconseguirà fer realitat la depuradora, un projecte imprescindible per a Borriol que s’ha retardat, únicament, per les maniobres tèrboles de responsables del PP i Veïns”.