El portaveu de Compromís per Borriol subratlla que “nosaltres hem complit amb l’obligació i la responsabilitat de denunciar una possible irregularitat abans del ple de gener, per a així evitar que s’executara el que podria haver sigut una possible il·legalitat”

 “Si Santamária es referix al PP en les seues acusacions, hauria de denunciar-ho públicament o portar-ho a la Fiscalia”

 Tena: “Santamaría pot estar atacant al PP per despit, i per això afirma ara que Martínez podria haver comprat els terrenys en 2011, quan ja sabria que allí anava la depuradora”

 

El portaveu de Compromís a Borriol, Silverio Tena, ha eixit al pas de les manifestacions abocades per Adelino Santamaría acusant a algú de “haver preparat un parany per portar-lo als tribunals”. En este sentit, Tena ha dit que “Compromís per Borriol, per responsabilitat i perquè és la nostra obligació, va ser l´únic grup que va denunciar ABANS del ple de gener les suposades irregularitats en la compra dels terrenys de la depuradora per a impedir el que podria haver sigut un suposada pilotada si arriba a aprovar-se”. “Ho varem fer abans del ple per impedir que s’executara. Si haguérem volgut parar un parany a Santamaría, l’haguérem denunciat l’endemà, però la nostra obligació com a polítics és advertir els supòsits fets irregulars abans que s’efectuen, per a tractar d’impedir-los”.

Per això, atés que Compromís va ser ‘únic grup que va denunciar els fets abans del ple i atés que el PSOE va assegurar “no tindre documentació i informació”, a l’igual que van fer Veïns –encara que estos últims tenien tota la documentación perquè eren socis de govern-, el portaveu de Compromís a Borriol considera que “les acusacions de Santamaría, segurament, han d’anar destinades al PP; per despit per haver-li fet dimitir dels seus càrrecs degut a este assumpte”. De fet, afig Tena, “açò justificaria el perquè diu ara Santamaría que l’exvicepresident Martínez va comprar els terrenys per a la depuradora en 2011, quan suposadament ja sabria que s’anaven a expropiar per a instal·lar esta infraestructura”. En este cas, afig Tena,  “si Adelino Santamaría considera que se li ha preparat un parany i algú del seu partit sabia que s’anava a cometre una suposada irregularitat, hauria d’anar a fiscalia i aportar tot el que sap perquè quede clar què ha passat”.