La localitat de la Plana Baixa, líder en la recuperació econòmica provincial

 Remolar destaca les nombroses iniciatives econòmiques i socials impulsades pel consistori per a reactivar l’ocupació, però afirma que “hem de continuar treballant, perquè hi ha molt que fer per a véncer la crisi”.

Betxí s’ha convertit en un referent estatal i provincial en creació d’ocupació. Aixi ho constaten les últimes dades del  Ministeri de Treball, que situen a la localitat de la Plana Baixa en el ‘top ten’ de les localitats amb menys desocupació entre la que més llocs de treball es van generar durant l’any 2013. De fet, Betxí, amb 312 desocupats i amb una taxa de desocupació del 5,3 per habitant, se situa entre les sis localitats del país on més s’ha reactivat la creació de llocs de treball. L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha mostrat la seua satisfacció per unes dades molt positius però s’ha mostrat cautelós i molt realista: “Esta gràfica només ens confirma que estem treballant en la bona direcció, però hem de posar els peus en el sòl: la gent ho està passant malament i queda molt per fer perquè famílies i veïns recuperen una qualitat de vida digna”.

Una de les claus que ha situat a Betxí en esta privilegiada llista en tot l’Estat ha sigut la creació del Consell Econòmic i Soical de la localitat, una iniciativa de l’Executiu de Remolar en què tots els agents econòmics i socials proposen i plantegen iniciatives per a la recuperació econòmica. “En este fòrum s’ha insistit a les empreses i entitats locals sobre la necessitat fomentar i apostar per l’ocupació local”, recorda Remolar.

A més, entre les iniciatives impulsades des del consistori destaquen l’aposta perquè els projectes impulsats en el municipi els executen empreses locals, la inversió de 35.000 euros per al Fons d’Ocupació Local; la creació d’un fons de 15.000 euros per a contractar empreses en situacions econòmiques compromeses; l’impuls del pla conjunt d’Ocupació amb la Diputació, que ha generat 10 ocupacions; l’activació del programa Encorp, que ha generat dos llocs de treball més;  el conveni amb l’INEM, que ha generat altres 8 llocs de treball…

Una clara mostra de l’aposta de l’equip de Govern de Remolar per l’ocupació en el municipi és el fet que, “en menys de tres anys de mandat, és a dir, el temps que portem de legislatura, totes les empreses del sector de la construcció del municipi han realitzat obres o executat projectes del consistori, com la millora del bar de la piscina, les obres del Palau…”, subratlla Remolar.