El portaveu de Compromís a Borriol es felicita per “haver aconseguit frenar una maniobra sospitosa i ruïnosa per Borriol”, encara que lamenta que Diputació i Ajuntament hagen tardat tant a oferir una alternativa

Nomdedéu: “Part dels diners estalviats de la depuradora haurà de servir per a millorar les instal•lacions de Castelló i la connexió entre els dos municipis”

El portaveu de Compromís de Borriol, Silverio Tena, ha manifestat hui que “la decisió de l’Ajuntament de Borriol, de Castelló i la Diputació de canalitzar l’aigua fins a la depuradora de Castelló demostra que sí que hi havia alternatives a construir una depuradora en uns terrenys sospitosos i amb uns costos ruïnosos per als veïns de la localitat”. En este sentit, Tena s’ha felicitat per “haver aconseguit frenar una operació opaca que haguera perjudicat els veïns”, encara que ha lamentat que esta solució no es plantejara fa sis mesos, quan tant Compromís per Borriol com a Compromís de la Diputació de Castelló van presentar sengles mocions per a buscar alternatives viables i econòmiques davant del problema generat per la tèrbola tramitació de Francisco Martínez i d’Adelino Santamaría sobre la depuradora. “Gràcies a l’actuació de Compromís per Borriol, s’ha parat una operació que era ruïnosa per al poble i s’ha propiciat una solució a les aigües residuals de Borriol, que era el que importava”, ha dit Tena. Amb tot, ha advertit que “Compromís estarà vigilant perquè es complisquen totes les garanties de servici de depuració per als veïns de Borriol, totes les garanties ambientals i totes les garanties de tramitació”.
En esta línia, el portaveu de Compromís en la Diputació i portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha ratificat l’opinió de Tena i ha mostrat la seua “satisfacció que la ciutat de Castelló puga formar part de la solució al problema generat pel PP”. Així, Nomdedéu ha recordat que “des de Compromís s’ha apostat tradicionalment per buscar solucions mancomunades i supramunicipals, de manera que es millore la gestió i es reduïsquen costos als ciutadans,  per això sempre hem defés la col•laboració entre municipis”. Amb tot, el portaveu de Compromís en Castelló ha afegit que “estarem vigilants perquè este increment d’aigües per a depurar en la planta de Castelló no perjudique la ciutat. Per este motiu, reclamarem que una part dels diners que anava destinat a la construcció de la depuradora de Borriol s’invertisca en les millores necessàries perquè la depuradora de Castelló puga cobrir el servici amb totes les garanties”.
El representant de Compromís en Castelló ha detallat que “a més, estarem pendents que es busque la millor solució tècnica, per això apostem perquè la canalització entre Borriol i Castelló discórrega o bé per un traçat nord o pel sud, però en cap cas ha de ser pel centre de Castelló perquè no tenim garanties que el clavegueram de la ciutat tinga capacitat suficient per a assumir un increment de cabal”.