TORRES1-Les dos torres defensives complementen l’altra parella que hi ha a la part est del Palau

Les obres d’empedrat de la Plaça Major de Betxí que van començar el dilluns passat han tret a la vista la base dels dos baluards defensius del Palau que hi havia perduts. Les torres, que daten del segle XVI, eren una de les parts més importants que restava per completar de la hipotètica reconstrucció del Palau i dóna llum a la hipòtesi més plausible que hi havia, que era l’existència de quatre baluards als corresponents cantons de l’edifici.

Segons Alfred Remolar, alcalde de la localitat, “les troballes tanquen el cercle pel que fa als estudis del que suposaven que era el Palau al segle XVI i, per tant, confirmen les teories de molts estudiosos que afirmaven que hi havia quatre torres defensives”.

A partir d’ara, els treballs arqueològics se centraran en la documentació i fotografia de les parts que han aparegut i, posteriorment, es procedirà al cobriment per conservar-les de forma adequada per a possibles estudis en el futur.

Pel que fa a les obres generals d’empedrat de la Plaça Major, s’ha entrat en la fase de delimitació i excavació dels pluvials i soterrament de línies elèctriques. D’esta manera, en breu es començaran els treballs de col·locació de les lloses que conformaran la superfície del nucli central de la població.