Trenco: “Hi ha altres municipis, inclús del PP, que afavorixen la participació dels veïns amb rebaixes als empadronats, i volem aplicar esta mesura a Almassora”

Compromís ja varem reclamar fa mesos esta proposta per al concert d’Extremoduro, però el PP la va rebutjar i el PSOE tampoc la va recolzar

Compromís per Almassora tornarà a portar a ple una proposta perquè el concert estrella de les festivitats de maig de la localitat incloga una rebaixa del 50% en el preu de l’entrada per a les persones que certifiquen que estan empadronades en el municipi. La mesura, que ja es va plantejar en forma de moció abans del concert d’Extremoduro de les passades festes del Roser, torna a plantejar-se ara “davant de l’anunci del concert de ‘El Barrio’ per a les pròximes festes de Santa Quitèria”, explica el portaveu de Compromís, Xavier Trenco.
En esta línia també s’ha manifestat l’edil de Compromís Susana Nicolau, que va presentar l’anterior moció. “Considerem que, si l’Ajuntament fa una aportació econòmica perquè vinguen grups de rellevància nacional, este import hauria de redundar en benefici dels veïns d’Almassora principalment, de manera que s’afavorisca la participació dels veïns i veïnes del nostre municipi en les activitats que es programen per a festes”. Segons Trenco, “pareix de sentit comú que es promocione la participació dels veïns sense que supose un sobrecost per a l’Ajuntament”, explica Trenco.
Nicolau, per la seua banda, ha detallat que “esta proposta s’està aplicant en nombrosos municipis veïns, inclosos ajuntaments governats pel PP, com el d’Onda, per això, considerem raonable que s’aplique també en benefici dels veïns i veïnes d’Almassora i ho seguirem reclamant davant de cada anunci d’un concert estrella en el nostre municipi”.
De fet, Compromís per Almassora, a través de Joves de Compromís, a més de presentar la moció en l’Ajuntament, iniciarà una campanya de firmes en les xarxes socials perquè els veïns puguen manifestar la seua opinió.
D’altra banda, el portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, hi ha apel•lat al PSOE a recolzar la proposta, perquè en “en la proposta anterior van manifestar subscriure la iniciativa, però finalment no van votar a favor”. “No sols és una proposta lúdica i festiva, sinó que és una iniciativa social, ja que afavorix la participació i facilita l’accés a l’oci de persones amb més dificultats econòmiques”.