casabetxí2casabetxí

L’edifici, alçat en la dècada dels 50, estrangulava l’entrada a la Plaça Major i tapava un balcó del Palau

L’Ajuntament de Betxí ha arribat a un acord econòmic amb els propietaris per a la compra de l’immoble

Nombroses persones s’han acostat hui a les immediacions de la Plaça Major per a vore el començamentt dels treballs d’enderrocament de la casa construïda contra el Palau-Castell, que s’allargaran durant els pròxims dies. D’esta forma desapareixerà l’immoble alçat a mitjans de la dècada dels 50 que tapava un dels balcons del monument més important de Betxí i que estretia de forma considerable l’accés principal a la Plaça Major del poble. La casa constava de dos plantes de 153 m2 cada una i de dos trasters en la part superior i era molt coneguda per tota la població per la seua ubicació i perquè havia sigut propietat d’un ex-alcalde del municipi.

Les gestions per a l’adquisició de l’immoble van començar ara fa vora tres anys, quan l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, es va reunir amb els propietaris veïns del Palau i els va explicar quin era el projecte de restauració de l’edifici. En eixe moment es va posar a disposició de tots per encetar reunions i converses que tendiren a l’adquisició progressiva de totes les propietats que conformen l’entorn del monument, comesa que va cristal·litzar fa un mes amb la compra d’esta casa.

Remolar ha destacat que “les gestions han sigut molt llargues a causa de la seua complexitat, ja que l’immoble pertanyia a 15 propietaris diferents i ha sigut un autèntic trencaclosques poder encaixar totes les peces per arribar a bon port”. El primer edil ha remarcat que “esta adquisició és fonamental i importantíssima per a tot el poble per a aconseguir una entrada digna al casc històric i recuperar la que hi havia fa cinc segles” i ha recordat que “en la present legislatura s’han comprat dos pisos més afectats pel Palau que se sumen als dos corrals adquirits en l’anterior legislatura”.

L’enderrocament de la casa donarà pas a la segona fase d’empedrat de l’entorn del Palau, que va començar fa algunes setmanes amb les actuacions en la part central de la Plaça Major. D’esta forma, el Palau ja queda totalment aïllat per la zona est, oest i sud i continua avançant en la recuperació del seu esplendor i importància que va tindre en el passat.