El grup Compromís de la Diputació de Castelló va a demanar que la institució adquirisca un altra màquina de neteja i condicionament de camins i pistes perquè amb els mitjans que hi ha actualment no s’arriba a tots els pobles que ho necessiten. Així ho ha anunciat el portaveu de la coalició, Xavier Trenco, que ha manifestat que la petició es farà mitjançant una moció que es presentarà al pròxim ple.

Segons ha explicat Trenco la màquina de neteja de camins i pistes és un servei que va molt bé als pobles, especialment, als més menuts,  ja que amb recursos d’una altra administració que no és l’ajuntament, es fan uns treballs imprescindibles, sobre tot en zones agrícoles”.

El portaveu de Compromís ha assegurat que el problema és que “hi ha poques màquines per a la quantitat de municipis que sol·liciten el servei, així que no es pot donar la resposta adequada a la demanda”.

“La nostra proposta és que s’augmente aquest servei, fins i tot, que es triplique si és necessari, de manera que el pobles es puguen beneficiar o bé perquè la màquina vaja a treballar-hi més vegades a l’any, o bé que hi haja més màquines treballant a la vegada”, ha matisat Trenco.

El diputat de Compromís ha insistit que aquest és un servei que correspon oferir a una institució com la Diputació. “Estem ací per ajudar els pobles, especialment en esta època amb tanta mancança de recursos i a un sector com és l’agrícola i en general, el món rural, que han estat tan castigats”, ha conclòs Xavier Trenco.