COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ EN LA DIPUTACIÓ PER A GARANTIR EL MENJADOR A L’ESTIU ALS ESCOLARS SENSE RECURSOS

 

Compromís en la Diputació de Castelló trasllada al ple la moció que en la Diputació de València ha aconseguit que Rus modifique el pressupost per a activar els menjadors

 

Nomdedéu: “Considerem que el PP de la Diputació de Castelló ha de ser igual de sensible cap als desfavorits que el de València, per això traslladem la proposta perquè s’active amb urgència”.

 

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha presentat hui per registre una moció en què es reclama que “la Diputació de Castelló, de forma urgent i immediata, establisca mecanismes de relació amb els ajuntaments que, salvaguardant la dignitat dels menors i de les seues famílies, garantisca que tots els xiquets i xiquetes tinguen alimentació garantida també en els mesos d’estiu, mesos en què no funciona el menjador escolar”. D’esta manera, el portaveu de Compromís en la Diputació trasllada a Castelló la moció de Compromís que en la corporació provincial de València “ha aconseguit que Rus modifique els pressupostosi incloga una consignació per a posar en marxa este pla”. Nomdedéu creu que “la sensibilitat de la Diputació de Castelló cap als més desfavorits i els més desprotegits no pot ser menor que la de València, més encara, quan la corporació de Castelló, en el seu balanç de fa una setmana, ha fet gala d’haver sanejat els comptes”.

Nomdedéu recorda que Compromís va presentar esta moció el passat dia 4 en la Diputació de València i, pocs dies després, el president de la Diputació de València va anunciar que hi hauria consignació per a esta mesura. Més tard, el PSOE valencià va presentar una moció semblant es debatrà tot en el pròxim ple de la capital del Túria. “La nostra intenció és traslladar el mateix debat a Castelló, per això hem registrat ja la proposta, en la que també exigim que, de forma immediata s’habilite una partida pressupostària corresponent per a fer front als gastos que es deriven de la posada en marxa de la iniciativa”.

Cal recordar que Vila-real, on BLOC-Compromís exercix responsabilitats de govern en l’àrea de Servicis Socials, ha sigut el primer municipi de la província a impulsar un menjador estiuenc dins del servici d’activitats d’estiu, amb l’objectiu que “cap escolar que ho necessite es quede sense menjar”. Des de Compromís en la Diputació consideren que la corporació provincial ha de seguir l’exemple de Vila-real i establir un model eficaç perquè els xiquets i xiquetes tinguen almenys un mejar al dia garantida tant a l’hivern com a l’estiu.