Trenco: «Sembla que el diputat Vicent Sales no vol assabentar-se ni de la carta de Vero Ruiz sobre la Casa Matutano, ni de les preguntes que hem presentat al ple en dos ocasions»

Compromís critica la deixadesa de la Diputació en l’edifici del Museu d’Etnologia

El portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, ha demanat al vicepresident de la institució i diputat de Cultura, Vicent Sales, que responga i done explicacions a la ciutadania sobre si va a actuar o no «per solucionar els problemes estructurals que té l’actual Museu d’Etnologia de la ciutat de Castelló, museu conegut com la Casa Matutano». Trenco, que ha presentat una pregunta per escrit sobre aquest assumpte en el ple d’ahir, ha recordat que la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, va enviar una carta a Sales per fer-li saber el mal estat estructural de l’edifici, que és propietat de la Diputació. «Sembla que el diputat Vicent Sales no vol assabentar-se ni de la carta de Vero Ruiz sobre la Casa Matutano, ni de les preguntes que hem presentat al ple en dos ocasions», ha criticat Trenco.

El portaveu de Compromís a la institució provincial també ha insistit en la importància de la resposta de Sales «perquè la Casa Matutano és l’edifici més important del projecte que al voltant dels museus de la ciutat ha presentat l’Ajuntament de Castelló». Trenco ha insistit en demanar una resposta de Sales: «és molt senzill d’aclarir. Si la Diputació no se’n fa càrrec, haurà de ser l’Ajuntament però s’ha d’actuar ja, cadascú, amb la seua responsabilitat». També ha detallat que, en una recent visita que van fer els diputats provincials de Compromís i regidors de l’Ajuntament, van poder comprovar els danys que té el immoble.

«A més de bigues corcades i altres desperfectes, el museu té vertaders problemes d’accessibilitat». Per aquest motiu, Compromís va demanar que en el pressupost de la Diputació per aquest 2018 s’incloguera una partida d’un milió i mig d’euros per a la reforma de l’edifici. «L’equip de govern del Partit Popular no va acceptar la nostra demanda, a pesar que l’edifici és propietat de la Diputació de Castelló i que el seu mal estat no és per falta de manteniment sinó per problemes estructurals. Siga com siga, la veritat és que Sales encara no ha dit res». Trenco ha lamentat que la Diputació es desentenga d’aquesta manera d’un edifici que és molt visitat tant pels veïns de Castelló com pels de la resta de la província, «i que es posen en perill d’aquesta manera les peces de la col·lecció museogràfica».

 

———————————–

Trenco: «Parece que el diputado Vicent Sales no quiere enterarse ni de la carta de Vero Ruiz sobre la Casa Matutano, ni de las preguntas que hemos presentado al pleno en dos ocasiones»

Compromís critica la dejadez de la Diputación en el edificio del Museo de Etnología

El portavoz de Compromís en la Diputación, Xavier Trenco, ha pedido al vicepresidente de la institución y diputado de Cultura, Vicent Sales, que responda y dé explicaciones a la ciudadanía sobre si va a actuar o no «para solucionar los problemas estructurales que tiene la actual Museo de Etnología de la ciudad de Castellón, museo conocido como la Casa Matutano ». Trenco, que presentó una pregunta por escrito sobre este asunto en el pleno de ayer, ha recordado que la concejal de Cultura, Verónica Ruiz, envió una carta a Sales para poner en su conocimiento el mal estado estructural del edificio, que es propiedad de la Diputación. «Parece que el diputado Vicent Sales no se quiere enterar ni de la carta, ni de las preguntas que hemos presentado al pleno en dos ocasiones diferentes», criticó Trenco.

El portavoz de Compromís en la institución provincial también ha insistido en la importancia de la respuesta de Sales «porque la Casa Matutano es el edificio principal del proyecto en torno a los museos de la ciudad que ha presentado el Ayuntamiento de Castellón». Trenco ha insistido en pedir una respuesta de Sales: «es muy sencillo de aclarar. Si la Diputación no se hace cargo, tendrá que hacerlo el Ayuntamiento pero se debe actuar ya, cada uno, de acuerdo a la responsabilidad que tiene».

También ha detallado que, en una reciente visita que hicieron los diputados provinciales de Compromís y concejales del Ayuntamiento, pudieron comprobar los daños que tiene el inmueble. «Además de vigas carcomidas y otros desperfectos, el museo tiene verdaderos problemas de accesibilidad». Por este motivo, Compromís pidió que en el presupuesto de la Diputación para este 2018 se incluyera una partida de un millón y medio de euros para la reforma del edificio. «El equipo de gobierno del PP no aceptó nuestra demanda, a pesar de que el edificio es propiedad de la Diputación de Castellón, y que su mal estado no es debido a la falta de mantenimiento sino por problemas estructurales. De cualquier modo, lo cierto es que Sales aún no ha dicho nada». Trenco lamentó que la Diputación se desentienda de esta manera de un edificio que es muy visitado tanto por los vecinos de Castellón como por los del resto de la provincia, «y que de esta manera se pongan en peligro las piezas de la colección museográfica».