Els grups Compromís i Socialista de la Diputació de Castelló han presentat una iniciativa conjunta on demanen que les administracions es posen d’acord per tal de fer una actuació integral a la carretera CV-148 entre Cabanes i Orpesa.

En la proposta s’explica que eixe vial «és una carretera que permet la connexió de la costa i l’interior de les comarques del Nord enllaçant amb la carretera CV-10. L’actual traçat de la carretera té 14 kilòmetres, dels quals 10 kilòmetres estan condicionats i tenen una amplada de 10 metres i són de titularitat autonòmica, i uns altes 6 kilòmetres, que tenen una amplària de 6 metres, i que estan sense condicionar, són de titularitat municipal de l’Ajuntament de Cabanes. Aquest darrer tram es troba en un estat del manteniment molt deficient amb molts clots i un asfalt molt deteriorat. En una carretera que suporta un trànsit molt elevat vehicles».

A més, a més, els grups socialista i de Compromís detallen de la moció que, per part de la Diputació de Castelló, s’ha fet un manteniment en precari de «reparcheo». Per canvis legislatius la carretera, que era propietat de la Diputació de, va passar als Ajuntaments de Cabanes i Orpesa dins del seus respectius termes municipals. La qual cosa ha provocat que el tram sense condicionar estiga en una situació d’abandonament molt preocupant que pot posar en perill als vehicles que la utilitzen a diari. L’actual situació de la carretera fa necessari que per part de l’Ajuntament de Cabanes, Orpesa, Diputació de Castelló i Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori inicien els tràmits per buscar solucions conjuntament».

A més a més, els diputats de les dos formacions han recordat que l’Ajuntament d’Orpesa, per unanimitat, i l’Ajuntament de Cabanes, per majoria, van acordar demanar ajuda a les administracions per donar una solució integral a aquesta carretera.

Per tot això, els grups Compromís i Socialista insten a la Diputació de Castelló i a Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a signar un conveni per dur endavant totes les gestions necessàries per fer les millores pertinents en el tram de l’antiga carretera de Miravet, a la carretera CV-148 Cabanes-Orpesa, que es troba sense condicionar.

—————————————

Los grupos Compromís y Socialista de la Diputación de Castelló han presentado una iniciativa conjunta donde piden que las administraciones se pongan de acuerdo para hacer una actuación integral en la carretera CV-148 entre Cabanes y Orpesa.

En la propuesta se explica que ese vial «es una carretera que permite la conexión de la costa y el interior de las comarcas del Norte enlazando con la carretera CV-10. El actual trazado de la carretera tiene14 kilómetros, de los cuales están acondicionados, tienen una anchura de 10 metros y son de titularidad autonómica; y otros 6 kilómetros, que tienen una anchura de 6 metros, y que están sin acondicionar, son de titularidad municipal del Ayuntamiento de Cabanes. Este último tramo se encuentra en un estado del mantenimiento muy deficiente con muchos baches y un asfalto muy deteriorado. En una carretera que soporta un tráfico muy elevado vehículos».

Además, los grupos socialista y de Compromís detallan en la moción que, por parte de la Diputación de Castelló, se ha hecho un mantenimiento en precario de «reparcheo». Por cambios legislativos la carretera, que era propiedad de la Diputación, pasó a los ayuntamientos de Cabanes y Oropesa. Esto ha provocado que el tramo sin acondicionar esté en una situación de abandono muy preocupante que puede poner en peligro a los vehículos que la utilizan a diario. La actual situación de la carretera hace necesario que por parte del Ayuntamiento de Cabanes, Oropesa, Diputación de Castellón y Consejería de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio iniciar los trámites para buscar soluciones conjuntamente».

Además, los diputados de las dos formaciones han recordado que el Ayuntamiento de Oropesa, por unanimidad, y el Ayuntamiento de Cabanes, por mayoría, acordaron pedir ayuda a las administraciones para dar una solución integral a esta carretera.

Por todo ello, los grupos Compromís y Socialista instan a la Diputación de Castelló y Consejería de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio a firmar un convenio para llevar adelante todas las gestiones necesarias para hacer las mejoras pertinentes en el tramo de la antigua carretera de Miravet, en la carretera CV-148 Cabanes-Oropesa, que se encuentra sin acondicionar.