El portaveu de Compromís en la Diputació, que ha forçat al PP a convocar un consell d’administració del Consorci després de traure a la llum el pla de privatització, titla de “cínic” que Moliner compare la privatització dels diagnòstics del càncer amb la neteja o la seguretat
Nomdedéu recorda l’informe del Síndic advertix que Sanitat s’estalviaria 16 milions d’euros si no haguera privatitzat serveis com les ressonàncies magnètique
“Si fóra cert que privatitzant el servici s’estalvia un 30%, els actuals gestors del PP haurien de presentar la seua dimissió”
El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha anunciat que en el pròxim Consell d’Administració de l’Hospital Provincial –Convocat a proposta de Compromís després de traure a la llum ahir el pla del PP per privatitzar els seus servicis d’Oncologia- “ens oposarem frontalment a la privatització de medicina nuclear, radiodiagnòstic, mamografies… perquè considerem que portar avant l’externalització minvarà la qualitat dels servicis per als pacients”. Nomdedéu fa estes manifestacions després que Moliner confirmara –després de traure a la llum Compromís el plec per a la privatització- la intenció del PP d’externalitzar el servici i després que l’Hospital Provincial emetera un comunicat en el que assegura que “s’estalviaran el 30% dels costos”. En este sentit, Nomdedéu ha manifestat que “és fals que la privatització puga suposar un estalvi del 30% si no passa per l’acomiadament de personal interí i laboral i si no passa per una minva inacceptable en la qualitat dels servicis”. Tant és així, que el plec de condicions que prepara el PP ja diferencia el futur dels funcionaris, de la resta de personal laboral i interí, els llocs de treball dels quals quedaran en perill. De fet, diu Nomdedéu, “si l’externalització del servici suposara un estalvi, constataria que els actuals gestors del PP del Consorci Hospitalari són incapaços de realitzar la funció per a la qual se’ls va nomenar, per tant haurien de cessar immediatament”.
Nomdedéu recalca que, de fet, la privatització suposarà, a més d’una minva un servici essencial, un augment de costos com ha ocorregut amb la privatització a Castelló de les ressonàncies magnètiques. “Inclús el Síndic de Comptes, en el seu últim informe, diu que la Sanitat Pública valenciana s’estalviaria 16,8 milions d’euros si gestionara directament les ressonàncies, i no a través d’empreses externes”.
En este sentit, Nomdedéu ha qualificat de “cínic” i de “inacceptable políticament” que el president de la Diputació, Javier Moliner, comparara la privatització dels servicis de diagnòstic i tractament oncològic amb l’externalització dels serveis de neteja, seguretat… “ni té la mateixa importància, ni té les mateixes conseqüències per a la salut de les persones”, diu el responsable de Compromís. De fet, Nomdedéu recorda que, segons el plec de condicions a què ha tingut accés Compromís, “a pesar de la privatització que prepara el PP, les arques públiques continuarien pagant les despeses de llum, aigua, telèfon, seguretat, zeladors…”.
Per estos motius, Nomdedéu apel·la a sindicats, treballadors i forces polítiques valencianes a estar vigilants per impedir, a més, que el PP impulse una reorganització de les zones sanitàries castellonenques. “Ens preocupa que el PP puga redestinar a l’àrea del Provincial a pacients d’altres zones sanitàries amb l’objectiu que l’empresa adjudicatària puga rendibilitzar la seua inversió”.