El PP va demanar un informe jurídic sobre la proposta de Compromís de vincular els sous a les dedicacions, i la Secretaria General de la Diputació avala la legalitat de la moció de Compromís

Compromís accepta, en bé d’un major consens, que es presente la iniciativa de forma conjunta i signada pels tres grups per a aconseguir un acord de “major calat”.

El grup Compromís en la Diputació ha tornat a aconseguir que el PP, a pesar de la seua majoria absoluta ‘doble’ haja hagut de modificar el seu posicionament, en esta ocasió en un tema tan delicat com els sous dels membres de la corporació provincial. Compromís, que durant el passat exercici va aconseguir que, després de diverses mocions, l’equip de Govern assumira la seua proposta d’elaborar un reglament de funcionament de la corporació, va presentar l’11 de febrer del 2014 una moció per a evitar “l’ús discrecional que en matèria de sous havia realitzat el PP, a l’aprovar en solitari el PP en el ple de gener abonar una dedicació exclusiva per a un diputat sense dedicació”.

Davant d’esta “interpretació” del contingut de l’article 9 del reglament de la Diputació per part del PP, Compromís va formalitzar l’11 de febrer una moció en què plantejava “concretar més l’article i vincular els sous dels diputats a les dedicacions dels diputats”. Davant de la dita iniciativa, el PP va sol·licitar un informe jurídic a la Secretaria General de la Diptuación sobre la legalitat de la moció de la coalició. “L’informe de la Secretaria General ha acabat donant-nos la raó en l’essencial, ja que considera encertat que els sous es vinculen amb les dedicacions”, diu el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu. Davant del dit document, que el PP va conéixer divendres passat, Moliner “s’ha vist obligat a acceptar que s’incloguen criteris d’objectivitat i a vincular el sou dels diputats amb les dedicacions”, afig Nomdedéu.

De fet, després que Compromís fera ahir públic l’informe de la Secretaria General, l’equip de Govern anunciava una proposta per a regular amb criteris objectius el salari dels diputats. “Ens dóna igual qui es vullga atribuir el canvi de criteris, l’important és haver aconseguit que la Diputació establisca criteris més objectius en els sous dels diputats i, com ocorre en qualsevol professió, les retribucions estiguen vinculades a les dedicacions, és a dir, al treball o la responsabilitat”, explica Nomdedéu.

Per això, el diputat de Compromís s’ha mostrat satisfet que prospere la iniciativa de vincular sous amb dedicació i, per a aconseguir un consens major ha acceptat que la iniciativa es presente en nom dels tres grups. “Estem molt satisfets dels passos que donem, ja que Compromís, a pesar de la seua reduïda presència en la corporació provincial, està propiciant els grans canvis en la corporació”.