-L’actuació s’emmarca dins de les actuacions de millora del casc antic que s’estan duent a terme en els últims mesos

-També se soterra el cablejat de l’entrada principal a la població

L’Ajuntament de Betxí continua amb les accions de millora del núcli antic de la població, ara amb el soterrament de la línia elèctrica principal que recorria la part est de la Plaça Major, la façana principal del Palau-Castell i l’entrada principal al nucli urbà. En concret, l’actuació amagarà 160 metres de cablejat i s’augmentarà la secció de la infraestructura elèctrica, de forma que el subministrament d’energia serà de més qualitat i amb menys caigudes de tensió.

D’esta forma, el centre del municipi està prenent un aspecte totalment diferent al que tenia fa només uns mesos, amb la peatonalització de la Plaça Major, l’enderrocament de l’habitatge adossat al Palau i la urbanització de l’entrada principal que, en pocs dies, veurà culminades les obres. Totes estes actuacions s’uneixen, a més a més, a la rehabilitació del Pati Renaixentista i al canvi de lluminàries que es van dur a terme en el primer semestre de l’any passat.

Per al soterrament del cablejat es van aprofitar les obres d’empedrat de la Plaça Major, que van permetre en el seu moment instal·lar i deixar preparades les corresponents canalitzacions per portar endavant esta actuació. Ara, un mes després de la finalització d’aquell projecte, s’ha aconseguit el permís de la companya elèctrica per dur a terme esta intervenció de modernització i de millora del nucli urbà.

Alfred Remolar, l’alcalde de la localitat, ha destacat que “estos treballs no només permeten millorar l’entorn de la Plaça Major i eliminar el cablejat de la façana del Palau sinó que, a més a més, signifiquen el desmuntatge definitiu d’un pal elèctric amb un embolic de fils situat a l’entrada del poble que donava molt mala imatge”. D’esta forma “es canvia definitivament l’aspecte de l’entrada principal al casc antic que, ara, es fa més accessible a les persones, amb menys perills i amb molts menys obstacles”.

La descàrrega elèctrica de les dos línies ha afectat a dotze carrers del centre de la població que, en dos fases de 90 minuts cada una, s’han quedat sense subministrament elèctric. En previsió de les molèsties, l’Ajuntament va posar a disposició dels veïns tota la informació a través d’un ban i de la publicació de l’avís en els mitjans digitals.