El portaveu de Compromís, Xavier Trenco, presenta una esmena ‘in voce’ en el ple i aconseguix incorporar la proposta per a habilitar un un nou pla urgent contra la plaga

Trenco diu que la Diputació “ha actuat tard” però “amb la nova línia d’ajudes i les mesures anunciades, esperem incrementar l’efectivitat de la corporació provincial en la lluita contra els mosquits”.
El portaveu de Compromís, Xavier Trenco, ha mostrat hui la seua satisfacció després d’aconseguir que la Diputació aprove la seua proposta de destinar 90.000 euros a la lluita contra els mosquits en els municipis. Compromís, que va presentar la moció fa uns quants mesos, davant de l’esmena a la totalitat presentada pel PP, i que haguera fet decaure la seua proposta del debat, ha presentat en el ple una ‘esmena in voce’ per a incorporar la seua moció com un punt dins de l’esmena del PP. “A Compromís, lluny del debat que s’ha generat entre el PP i el PSOE pel tema de les competències, la qual cosa ens interessa és que els diners arribe als municipis perquè els veïns i veïnes de la província tinguen més recursos per a lluitar contra esta plaga que no sols suposa un problema sanitari sinó també un problema econòmic, ja que afecta el sector turístic”.En la seua intervenció, Trenco ha reclamat que “la Diputació actue amb més celeritat, ja que s’ha actuat tard i malalament i els veïns de la província estan patint els efectes d’esta mala actuació. Esperem que amb la nova línia d’ajudes impulsada a proposta de Compromís i també amb les mesures que ha anunciat Diputació s’atalle millor este problema”.
En concret, Compromís ha aconseguit que en la proposta sobre els mosquits aprovada hui en la Diputació s’incorpore com a primer punt la seua proposta de “aprofitar els diners sobrant de la línia d’ajudes contra els mosquits per a convocar una nova línia d’ajudes que reforcen els tractaments en els pobles més afectats per la incidència dels mosquits, o donen suport al grup de municipis que han detectat problemes acabat el termini de l’anterior convocatòria”. A més, Compromís aconseguix que “s’adapten els requisits per a obrir el palmito de municipis que puguen accedir al pla antimosquits”.