Quaranta alumnes de l’IES Betxí han participat este matí en la Segona Ruta Matemàtica que acull el remodelat Palau i el seu entorn. Durant vora una hora, els joves de secundària han realitzat diversos problemes matemàtics aplicats a la seua realitat quotidiana, en este cas al voltant del monument històric més emblemàtic d’esta població de la Plana Baixa.
La iniciativa va sorgir l’any passat de dos matemàtics de la localitat i després del resultat satisfactori de l’experiència, han decidit continuar amb esta activitat per als alumnes de 4rt d’ESO. Amb ella, es pretén aplicar la teoria apresa a les aules a la seua realitat més immediata i abastar una comprensió més profunda del medi en què viuen.
Manuel Forner, un dels impulsors de la ruta matemàtica, ha explicat que “la forma de treballar ha consistit en aplicar, amb tant sols una cinta mètrica, la intuïció i la intel·ligència i juntament amb les explicacions de l’aula, s’ha intentat determinar diferents relacions d’elements arquitectònics, altures de llocs inaccessibles i posicionament en un pla de punts de difícil accés”. Segons Forner, “la resolució de les activitats i reptes plantejats han abastat un nivell de precisió excel·lent, el qual era comparable a la precisió efectuada amb un aparell mesurador amb tecnologia làser”.
Per a la realització de la prova s’han confeccionat equips de quatre persones amb la finalitat que es puga apreciar que amb la col·laboració de tots és més factible la consecució dels objectius i reptes marcats. Entre estos, destaquen el foment de l’observació, l’anàlisi de situacions reals en base a la teoria i l’aplicació d’estratègies apreses per a la resolució de problemes plantejats.
——————————–
EL PALAU DE BETXÍ ACOGE LA SEGUNDA RUTA MATEMÁTICA
-La propuesta intenta unir los conceptos teóricos aplicados a la realidad más cercana de los vecinos y da continuidad al proyecto iniciado el curso pasado
Cuarenta alumnos del IES Betxí han participado esta mañana en la Segunda Ruta Matemática que acoge el remodelado Palau y su entorno. Durante cerca de una hora, los jóvenes de secundaria han realizado varios problemas matemáticos aplicados a su realidad cotidiana, en este caso alrededor del monumento histórico más emblemático de esta población de la Plana Baixa.
La iniciativa surgió el año pasado de dos matemáticos de la localidad y tras el resultado satisfactorio de la experiencia, han decidido continuar con esta actividad con los alumnos de 4º de ESO. Con ella, se pretende aplicar la teoría aprendida en las aulas a su realidad más inmediata y abarcar una comprensión más profunda del medio en que viven.
Manuel Forner, uno de los impulsores de la ruta matemática, ha explicado que “la forma de trabajar ha consistido en aplicar, con tan solo una cinta métrica, la intuición y la inteligencia y junto con las explicaciones del aula, se ha intentado determinar diferentes relaciones de elementos arquitectónicos, alturas de lugares inaccesibles y posicionamiento en un plan de puntos de difícil acceso”. Según Forner, “la resolución de las actividades y retos planteados han abarcado un nivel de precisión excelente, el cual era comparable a la precisión efectuada con un aparato medidor de tecnología láser”.
Para la realización de la prueba se han confeccionado equipos de cuatro personas con el fin de que se pueda apreciar que con la colaboración de todos es más factible la consecución de los objetivos y retos marcados. Entre ellos, destacan el fomento del observación, el análisis de situaciones reales en base a la teoría y la aplicación de estrategias aprendidas para la resolución de problemas planteados.