El Grup Compromís de la Diputació ha sol·licitat al Consorci Hospitalari Provincial de Castelló la documentació relativa al lloguer de parcel·les a la Vall d’Uixó, propietat del pilot Àlex Debón, en què l’ex president Carlos Fabra s’havia compromés a construir un hospital de dia. Aquesta petició està motivada perquè l’actual presidència de la Corporació Provincial, davant el requeriment de Compromís, ha contestat assegurant que la documentació administrativa “relativa al fons de l’assumpte obra al Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”. A Xavier Trenco, el portaveu de Compromís a la institució provincial, li resulta “sorprenent” que aquesta documentació no es trobe a la seu de la plaça de les Aules “ja que la va signar el llavors president, Carlos Fabra”.

Trenco ha explicat que, en primera instància, “demanem informació a Moliner sobre el contracte que l’ex president, Carlos Fabra, hauria signat amb el pilot de motos Álex Debón per construir un centre de dia en terrenys que l’esportista posseïa a la Vall” . “Però el president de la Diputació, Javier Moliner, ens remet al Provincial i a aquesta entitat ens hem dirigit perquè considerem que és la nostra obligació conèixer tots els detalls d’un cas que està en els tribunals”, ha manifestat el diputat de Compromís.

Trenco ha recordat que, segons les indagacions de la Fiscalia, Fabra i Debón van mantenir una relació comercial que, d’una banda, va portar al pilot a fer un préstec de 360.000 euros al polític (que està condemnat a quatre anys de presó per delicte fiscal) i, d’altra, l’expresident de la Diputació va signar un contracte d’arrendament per construir un hospital de dia en uns terrenys propietat de l’esportista. Aquest contracte suposava el pagament de prop de 12.000 euros mensuals durant 25 anys per l’arrendament de dues parcel·les a la Vall d’Uixó per construir el centre de dia. En total, 3,5 milions de pagament de lloguer a Debón. Finalment, l’hospital de dia no es va arribar a construir, tot i que el pilot va remetre factures al Consorci amb la intenció de cobrar.

El portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, ha insistit que el jutjat de Nules, on Debón va presentar la seva demanda, va plantejar al pilot que, ja que el Consorci Hospitalari era un ens públic, per dirimir el cas havia de recórrer a la via contenciós-administrativa. “Que sapiguem, Debón no ha recorregut a la via contenciosa però això no vol dir que no tinga intenció de fer-ho. I, a més, la Fiscalia de Castelló manté oberta una investigació sobre els acords entre Fabra i l’esportista. Així que ens temem que el cas tardarà temps a resoldre i volem tenir la màxima informació”.

En paral·lel, la diputada autonòmica de Compromís per Castelló Mònica Àlvaro ha tramitat una petició de documentació davant de la Conselleria de Sanitat per a conéixer quins informes tècnics van justificar la ubicació dels terrenys en els quals se situaria l’hospital de dia de la Vall d’Uixó. També, a proposta de Compromís, les Corts van instar el Consell a que realitzara una auditoria detallada de l’anterior etapa política al Provincial.

——————————

COMPROMÍS PIDE AHORA AL PROVINCIAL EL CONTRATO ENTRE CARLOS FABRA Y EL PILOTO ÀLEX DEBÓN PARA CONSTRUIR UN HOSPITAL DE DÍA EN LA VALL D’UIXÓ EN TERRENOS PROPIEDAD DEL DEPORTISTA

El diputado Xavier Trenco se muestra sorprendido por que los documentos no estén en la sede de la plaza de las Aulas ya que llevan la firma de un expresidente de la institución

El Grupo Compromís de la Diputación ha solicitado al Consorcio Hospitalario Provincial de Castellón la documentación relativa al alquiler de parcelas en la Vall d’Uixó, propiedad del piloto Àlex Debón, en las que el expresidente Carlos Fabra se había comprometido a construir un hospital de día.

Esta petición está motivada porque la actual presidencia de la Corporación Provincial, ante el requerimiento de Compromís, ha respondido asegurando que la documentación administrativa “relativa al fondo del asunto obra en el Consorcio Hospitalario Provincial de Castellón”.

A Xavier Trenco, el portavoz de Compromís en la institución provincial, le resulta “sorprendente” que esa documentación no se encuentre en la sede de la plaza de las Aulas “puesto que la firmó el entonces presidente, Carlos Fabra”.

Trenco ha explicado que, en primera instancia, “pedimos información a Moliner sobre el contrato que el ex presidente, Carlos Fabra, habría firmado con el piloto de motos Álex Debón para construir una centro de día en terrenos que el deportista poseía en la Vall”. Pero el presidente de la Diputación, Javier Moliner, “nos remite al Provincial y a esta entidad nos hemos dirigido porque consideramos que es nuestra obligación conocer todos los detalles de un caso que está en los tribunales”, ha manifestado el diputado de Compromís.

Trenco ha recordado que, según las pesquisas de la Fiscalía, Fabra y Debón entablaron una relación comercial que, por una parte, llevó al piloto a hacer un préstamo de 360.000 euros al político (que está condenado a cuatro años de prisión por delito fiscal) y, por otro, el ex presidente de la Diputación firmó un contrato de arrendamiento para construir un hospital de día en unos terrenos propiedad del deportista. Este contrato suponía el pago de cerca de
12.000 euros mensuales durante 25 años por el arrendamiento de dos parcelas en la Vall d’Uixó para construir el centro de día. En total, 3,5 millones de pago de alquiler a Debón. Finalmente, el hospital de día no se llegó a construir, aunque el piloto remitió facturas al Consorcio con la intención de cobrar.

El portavoz de Compromís en la Diputación, Xavier Trenco, ha insistido en que el juzgado de Nules, donde Debón presentó su demanda, planteó al piloto que, puesto que el Consorcio Hospitalario era un ente público, para dirimir el caso había de acudirse a la vía contencioso-administrativa. “Que sepamos, Debón no ha recurrido a la vía contenciosa pero eso no quiere decir que no tenga intención de hacerlo. Y, además, la Fiscalía de Castellón mantiene abierta una investigación sobre los acuerdos entre Fabra y el deportista. Así que nos tememos que el caso va a tardar tiempo en resolverse y queremos tener la máxima información”.

En paralelo, la diputada autonómica de Compromís por Castellón Mónica Àlvaro, ha tramitado una petición de documentación ante la Conselleria de Sanitat para conocer qué informes técnicos justificaron la ubicación de los terrenos en los que se situaría el hospital de día de la Vall d’Uixó. También, a propuesta de Compromís, las Cortes instaron al Consell a que realizara una auditoría detallada de la anterior etapa política en el Provincial.