El portaveu de Compromís, Joan Artur Bonet Hancox, ha denunciat que, “amb aquest suport explícit a l’alcaldessa imputada, aquests dos partits ja s’han tret la careta i han incomplert els seus propis programes electorals”. Segons Bonet, els dos partits van prometre en campanya electoral “canvi, renovació i transparència i noves formes de governar el nostre municipi” però, no obstant això, “el que han fet ha estat enganyar als seus electors que no volien que continués governant el PP a causa de seus imputats que té entre les seues files”.

Cal recordar que en l’anterior legislatura ARB va trencar la seva coalició amb el PP “precisament, per l’actitud de l’alcaldessa, Susana Marqués, i es va presentar en solitari a les eleccions, per ara, mesos després, tornar a la cleda del PP”. Bonet assegura que “també fa el contrari al que va prometre el C ‘s, tot i que públicament i privadament se’ls tracta per part del PP com’ esgarriades polítiques ‘i’ robavotos ‘”. El portaveu municipal de Compromís ha insistit que, “tot i que reiteradament declara el seu líder, Albert Rivera, aquí segueixen donant suport a una alcaldessa immersa en un -o diversos- procediments judicials i en una -o diverses-investigacions de la Guàrdia Civil , i que, a més, va arrossegar amb si a vuit regidors i altres persones que, al seu moment, van col•laborar en totes aquelles situacions ara investigades”.

Bonet també ha subratllat que els pressupostos que ara presenta Marquès “no contenen cap de les promeses o propostes bàsiques que Ciutadans i ARB van efectuar en els seus programes electorals” i es pregunta que “a canvi de què” la recolzen. Alhora, el regidor de Compromís a Benicàssim lamenta que amb l’equip de govern actual del PP “segueix sense haver transparència: ni han contestat encara a les desenes de peticions d’informació i documentació de Compromís i a més, ens han limitat de forma extraordinària la capacitat per presentar propostes i mocions “. El més cridaner i paradoxal és per a Bonet que “no només ens limiten a l’oposició sinó també els grups col•laboradors del govern del PP, és a dir, a ARB i Ciutadans”.

En aquest sentit, Bonet assegura que l’alcaldessa de Benicàssim “segueix actuant amb la prepotència, supèrbia i arrogància que la durant l’anterior legislatura de majoria absoluta, una majoria que ara no té”. “Susana Marqués no ha admès cap de les propostes pressupostàries essencials que han plantejat els grups de l’oposició. Ni tan sols ha tingut en compte les necessitats actuals de la nostra ciutat”, afirma Bonet.

Segons el regidor, “els pressupostos ara presentats segueixen basats en el ‘cadastràs’ i en un IBI de valoracions irreals i desproporcionades; en uns impostos i plusvàlues desmesurades i injustes amb qui més ho necessita. El que es pretén aprovar no soluciona les necessitats reals dels benicassuts: millorar la qualitat de vida en el dia a dia de tota la població, la seguretat, la neteja i ordre als carrers, promocionar el petit comerç, incentivar les activitats hostaleres i el turisme, millorar les instal•lacions públiques i, sobretot, col•laborar activament en crear i fomentar ocupació “.

“ARB i Ciutadans es conformen amb urbanitzar, amb diners públics, el privat de la urbanització El Refugi i amb el projecte de ‘Smart City’. Si aquestes són les seves prioritats … que l’hi expliquen a qui els van votar. Que els expliquen també això de la gespa artificial en modalitat de rènting i les llums led que en aquest poble també s’han instal•lat. I tant de bo que no siguen de la xarxa del que s’investiga en aquests dies al PP de València”, ha assenyalat Bonet.

El portaveu de Compromís a Benicàssim finalment, ha instat a Ciutadans i ARB al fet que “siguen conscients, més prompte que tard, que el canvi a Benicàssim no només és possible sinó necessari, i ells haurien d’estar. Perquè, en cas contrari, perdem tots i molt més el nostre Benicàssim, que és el de tots”.