Ni un poble s’ha quedat fóra del saqueig de Ciegsa. Tampoc les Alqueries. En esta població de la Plana Baixa tota una generació d’alqueriers i alquerieres ha hagut d’esstudiar en els famosos ‘barracons’. I ara s’ha sabut que el CEIP Pintor Sorolla licitat al 2007 està també sota sospita. Segons ha denunciat la portaveu de Compromís, Belén Albero, el col•legi “va ser adjudicat al 2007 per 3.336.962 euros, però va acabar costant-ne 4.480.516, és a dir, un sobrecost del 34%”.

En aquest sentit, la portaveu de Compromís ha instat el PP de les Alqueries a “demanar perdó a tots els alqueriers, ja que la investigació policial apunta a què els seus companys de partit feien negoci i comptaven bitllets a costa de l’Educació de tots i totes; no tenien cap tipus d’escrúpols a saquejar amb allò que és sagrat en una societat, com és l’Educació”.

Segons ha recordat Albero, CIEGSA (l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives) “va servir per a fer un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els tribunals, i s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra”. La portaveu de Compromís ha insistit que “segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il•legal del Partido Popular”.

Per tot açò, Albero ha demanat al PP de les Alqueries que, “almenys, ells sí que demanen perdó”.