Compromís per Onda exigeix ​​a la Diputació de Castelló que aporte, amb fons propis, com es va comprometre en el ple de setembre de 2015, el 50% de la quantitat que costa el nou accelerador que necessita l’hospital Provincial de Castelló. I si no és així, la coalició demana que la Conselleria de Sanitat inicie accions legals contra la Corporació Provincial, tal com es va acordar en el ple de les Corts el passat dimarts. Així ho ha manifestat el portaveu del grup municipal, Lluís Pastor, que ha presentat una moció en aquest sentit pel proper ple de dimecres.

En el text, Pastor fa un repàs de la problemàtica que ha vingut patint l’equipament amb què compta el Provincial per al tractament del càncer i, especialment, els acceleradors lineals.

Segons recorda el regidor de Compromís, “l’hospital Provincial és el centre de referència i al qual han d’acudir els veïns d’Onda que, malauradament, pateixen càncer. Hi ha dos acceleradors lineals per al tractament: el número 1 ha patit 94 avaries en els dos últims anys i el número 2, 29. Només amb aquestes xifres ja ens podem fer una idea de la situació”. Els problemes en els dos acceleradors han provocat que s’ajornen els tractaments, amb el perjudici que això provoca als malalts de càncer, segons explica Pastor. Fins i tot els pacients han hagut de traslladar-se a hospitals de la ciutat de València per a rebre les sessions de quimioteràpia “a causa dels problemes continus en els aparells”.

Totes aquestes avaries van motivar que, després de diverses iniciatives de Compromís, la Diputació de Castelló aconseguís al setembre l’acord unànime per pagar el 50% del que costava adquirir un nou aparell. “Ara bé, el PP pretén realitzar la seua aportació amb els fons que anualment transfereix l’Estat al Provincial i que, com cada any, la direcció del centre sanitari destina a despesa corrent. La Diputació no ha reservat cap partida específica i el que ha fet és apropiar de l’increment previst per a aquest any dels fons del Ministeri”.

En la moció, Compromís per Onda també se suma a la petició que el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló s’integre a la xarxa sanitària pública de la Comunitat Valenciana “amb les mateixes condicions que la resta de centres”. Lluís Pastor ha lamentat, per concloure, que tota aquesta situació “va en perjudici dels malalts. Per això la nostra obligació és seguir treballant perquè es compleixin els acords com el que va prendre la Diputació sobre l’accelerador, i per millorar la vida dels nostres veïns.

—————————

GRUP COMPROMÍS PER ONDA

 

COMPROMÍS PER ONDA EXIGE A LA DIPUTACIÓN QUE PAGUE SU PARTE DEL ACELERADOR I SI NO QUE LA CONSELLERIA ACUDA A LOS TRIBUNALES PARA OBLIGAR A MOLINER A CUMPLIR EL ACUERDO DEL PLENO

Lluís Pastor se suma a la petición para que el Provincial se integre en la red sanitaria pública

Compromís per Onda exige a la Diputación de Castellón que aporte, con fondos propios, como se comprometió en el pleno de septiembre de 2015, el 50% de la cantidad que cuesta el nuevo acelerador que necesita el hospital Provincial de Castellón. Y de de no ser así, la coalición pide que la Conselleria de Sanidad inicie acciones legales contra la Corporación Provincial, tal y como se acordó en el pleno de las Cortes el pasado martes. Así lo ha manifestado el portavoz del grupo municipal, Lluís Pastor, que ha presentado una moción en este sentido para el próximo pleno del miércoles.

En el texto, Pastor hace un repaso de la problemática que ha venido padeciendo el equipamiento con que cuenta el Provincial para el tratamiento del cáncer y, en especial, los aceleradores lineales.

Según recuerda el concejal de Compromís, “el hospital Provincial es el centro de referencia y al que deben acudir los vecinos de Onda que, desgraciadamente, padecen cáncer. Hay dos aceleradores lineales para el tratamiento: el número 1 ha sufrido 94 averías en los dos últimos años y el número 2 , 29. Solo con estas cifras ya nos podemos hacer una idea de la situación”. Los problemas en los dos aceleradores han provocado que se aplazan los tratamientos, con el perjuicio que esto provoca a los enfermos de cáncer, según explica Pastor. Incluso los pacientes han tenido que trasladarse a hospitales de la ciudad de Valencia para recibir las sesiones de quimioterapia “debido a los problemas continuos en los aparatos”.

Todas estas averías motivaron que, tras diversas iniciativas de Compromís, la Diputación de Castellón lograra en septiembre el acuerdo unánime para pagar el 50% de lo que costaba adquirir un nuevo aparato. “Ahora bien, el PP pretende realizar su aportación con los fondos que anualmente transfiere el Estado al Provincial y que, como cada año, la dirección del centro sanitario destina a gasto corriente. La Diputación no ha reservado ninguna partida específica y lo que ha hecho es apropiarse del incremento previsto para este año de los fondos del Ministerio”.

En la moción, Compromís per Onda también se suma a la petición de que el Consorcio Hospitalario Provincial de Castellón se integre en la red sanitaria pública de la Comunidad Valenciana “con las mismas condiciones que el resto de centros”. Lluís Pastor ha lamentado, para concluir, que toda esta situación “va en perjuicio de los enfermos. Por eso nuestra obligación es seguir trabajando para que se cumplan los acuerdos como el que tomó la Diputación sobre el acelerador, y para mejorar la vida de nuestros vecinos”.