Betxí amortitza 120.000 euros i redueix un altre 5% el deute

El ple municipal de l’Ajuntament de Betxí va aprovar ahir l’amortització de 120.000€ per avançar el pagament del deute acumulat pel consistori, que en estos moments se situa en un total de 2.124.000€.  Això significa que entre la legislatura anterior i el que portem de l’actual, les obligacions municipals s’han reduït més d’un 50%, ja que en 2011 el muntant total era de 4.186.000€.

L’amortització suposarà la minva de les quotes que s’hauran de pagar del pla de proveïdors, que finalitza el 2021.  D’esta forma, durant els anys que queden es passarà de fraccionaments de 14.500€ a pagaments de 9.000€.

L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat “el gran esforç que hem fet durant estos cinc anys per tal de millorar les arques municipals sense augmentar un sol impost” i ha subratllat “que durant el nostre mandat, no hem demanat ni un sol euro de préstec per a fer inversions”.

Esta nova espenta suposa la confirmació de les bones perspectives financeres que té el consistori betxinenc de cara al 2016. La consolidació de la bona gestió econòmica permetrà al llarg del present exercici escometre importants inversions de modernització i millora del casc urbà, especialment en projectes dirigits a prioritzar els vianants als espais públics, com ara la que es realitzarà de forma imminent en la Plaça Santa Cecília.

——————-

Betxí amortiza 120.000 euros y reduce otro 5% la deuda municipal

-El equipo de Remolar ha bajado las obligaciones del consistorio más de un 50% en estos cinco años de gobierno

El pleno municipal del Ayuntamiento de Betxí aprobó ayer la amortización de 120.000€ para adelantar el pago de la deuda acumulada por el consistorio, que en estos momentos se sitúa en un total de 2.124.000€. Esto significa que entre la legislatura anterior y lo que llevamos del actual, las obligaciones municipales se han reducido más de un 50%, ya que en 2011 el montante total era de 4.186.000€.

La amortización supondrá la merma de las cuotas que deberán pagar del plan de proveedores, que finaliza en 2021. De esta forma, durante los años que quedan se pasará de fraccionamientos de 14.500€ a pagos de 9.000€.

El alcalde de la localidad, Alfred Remolar, ha destacado “el gran esfuerzo que hemos hecho durante estos cinco años para mejorar las arcas municipales sin subir un solo impuesto” y subrayó “que durante nuestro mandato, no hemos pedido ni un solo euro de préstamo para hacer inversiones”.

Este nuevo empuje supone la confirmación de las buenas perspectivas financieras que tiene el consistorio betxinense de cara al 2016. La consolidación de la buena gestión económica permitirá a lo largo del presente ejercicio acometer importantes inversiones de modernización y mejora del casco urbano, especialmente en proyectos dirigidos a peatonalizar espacios públicos, como la que se realizará de forma inminente en la Plaza Santa Cecilia

 

Arxivat en: Pobles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *