Betxí instal·la llums led en el Mercat Municipal per estalviar un 80% d’energia

L’Ajuntament de Betxí ha començat a canviar les antigues llums del mercat municipal per unes altres de tipus LED, de manera que es pretén estalviar al voltant del 80% d’energia elèctrica al llarg de l’any. La inversió, que supera els 5.000€, suposarà el primer pas per activar l’auditoria energètica dels edificis municipals que ara fa dos anys va encarregar l’equip de govern encapçalat per Alfred Remolar.

Els treballs, que s’allargaran durant les pròximes setmanes, contemplen el canvi de més de 130 lluminàries entre tubs i downlights, distribuïdes entre la sala principal, els magatzems i els banys.

El primer edil ha posat èmfasi en la “necessitar de caminar cap a una major eficiència amb l’objectiu d’estalviar energia i diners, especialment perquè són directrius que també ens marquen de la UE”. De fet, estos treballs s’inscriuran dins del projecte de reducció d’emissions de C02 que el consistori està preparant, ja que “d’alguna manera la nostra proposta engloba tot un conjunt de mesures planificades per reduir la despesa energètica”.

Betxí va ser en el seu moment un dels primers municipis valencians en tindre pràcticament tot el casc urbà en llum LED, cosa que va suposar un estalvi de més de 100.000€ anuals en la factura elèctrica de l’enllumenat públic. Ara, la segona part s’obri amb l’objectiu de fer uns edificis molt més eficients, de forma que el mercat serà seguit en breu pel poliesportiu “Robert Fernández Bonillo”.

———————————–

BETXÍ INSTALA LUCES LED EN EL MERCADO MUNICIPAL PARA AHORRAR UN 80% DE ENERGÍA

-La inversión supera los 5.000€ y supone el primer paso para poner en marcha la auditoría energética de los edificios

El Ayuntamiento de Betxí ha comenzado a cambiar las antiguas luces del mercado municipal por otras de tipo LED, por lo que se pretende ahorrar alrededor del 80% de energía eléctrica a lo largo del año. La inversión, que supera los 5.000 €, supondrá el primer paso para activar la auditoría energética de los edificios municipales que hace dos años encargó el equipo de gobierno encabezado por Alfred Remolar.

Los trabajos, que se alargarán durante las próximas semanas, contemplan el cambio de más de 130 luminarias entre tubos y downlights, distribuidas entre la sala principal, los almacenes y los baños.

El primer edil ha hecho hincapié en la “necesidad de caminar hacia una mayor eficiencia con el objetivo de ahorrar energía y dinero, especialmente porque son directrices que también nos marcan desde la UE”. De hecho, estos trabajos se inscribirán dentro del proyecto de reducción de emisiones de C02 que el consistorio está preparando, ya que “de alguna manera nuestra propuesta engloba todo un conjunto de medidas planificadas para reducir el gasto energético”.
Betxí fue en su momento uno de los primeros municipios valencianos en tener prácticamente todo el casco urbano en luz LED, lo que supuso un ahorro de más de 100.000€ anuales en la factura eléctrica del alumbrado público. Ahora, la segunda fase se abre con el objetivo de hacer unos edificios mucho más eficientes, de forma que el mercado será seguido en breve por el polideportivo “Robert Fernández Bonillo”.

Arxivat en: Pobles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *