El grup municipal de Compromís per Benicàssim ha lamentat que l’alcaldessa Susana Marqués, del PP, i el seu equip de govern hagen bloquejat les ajudes del programa XarxaLlibre, segons denuncia el regidor Pau Ferrando. Segons l’edil de Compromís, “Benicàssim pot estar vivint un dels episodis político-administratius més esperpèntics de la seua història”, després que l’Ajuntament instés a la Generalitat Valenciana a aclarir si són compatibles les ajudes escolars municipals amb el programa autonòmic de gratuïtat de llibres de text.

Segons Ferrando, Marqués havia criticat que la Generalitat no hagués aclarit encara a l’Ajuntament si les dues subvencions eren compatibles, una crítica que no és més que “una excusa per bloquejar el procés i crear una falsa polèmica”.

Compromís ha assegurat que des de la Conselleria d’Educació han informat que no hi ha duplicitat entre XarxaLlibres i les ajudes que el consistori municipal destinava a les AMPA de la localitat, “però Susana Marqués i el seu equip no es donen per al·ludits i prefereixen bloquejar aquestes ajudes. La raó no pot ser altra que crear un problema on no n’hi ha o, almenys, on no hauria d’haver”. El regidor de Compromís per Benicàssim ha manifestat que “només ha costat una telefonada als òrgans delegats de la Conselleria per saber sobre aquesta resolució, mentre que a l’Ajuntament afirmen estar mesos esperant per a una gestió que se soluciona amb una trucada i un fax”.

Ferrando, així mateix, es pregunta si tota aquesta polèmica no serà fruit del desconeixement de Marquès sobre el funcionament de l’administració. “Ni alcaldessa ni el regidor de Cultura saben on dirigir-se? Si fóra així, s’explicaria el perquè de la paràlisi en els projectes de la Generalitat a Benicàssim durant el període 2011-15 i la nefasta administració del PP”. Però en aquest cas, el representant de Compromís sospita una altra cosa. “Creiem que aquest bloqueig es deu a la intenció d’anar creant incendis i problemes entre el municipi i el Consell, i no només en educació, sinó també en economia i medi ambient”, manté el regidor.

Ferrando ha conclós dient que “potser el PP i Marquès necessiten aquests focs provocats per tapar amb el seu fum la realitat de gestions passades, presents i futures, tant al consistori com a Castelló Cultural, en projectes urbanístics o en l’Hospital Provincial”.

———————

GRUP COMPROMÍS PER BENICÀSSIM

Compromís denuncia que la alcaldesa Susana Marqués bloquea el XarxaLlibres y crea una falsa polémica para tapar su ineficacia al frente del ayuntamiento de Benicàssim

El grupo municipal de Compromís per Benicàssim ha lamentado que la alcaldesa Susana Marqués, del PP, y su equipo de gobierno hayan bloqueado las ayudas del programa XarxaLlibre, según denuncia el concejal Pau Ferrando. Según el edil de Compromís, “Benicàssim puede estar viviendo uno de los episodios político-administrativos más esperpénticos de su historia” después de que el Ayuntamiento instara a la Generalitat Valenciana a aclarar si son compatibles las ayudas escolares municipales con el programa autonómico de gratuidad de libros de texto.

Según Ferrando, Marqués había criticado que la Generalitat no hubiese aclarado aún al Ayuntamiento si ambas subvenciones eran compatibles, una crítica que no es más que “una excusa para bloquear el proceso y crear una falsa polémica”.

Compromís ha asegurado que desde la Conselleria de Educación han informado de que no existe duplicidad entre XarxaLlibres y las ayudas que el consistorio municipal destinaba a las AMPA de la localidad, “pero Susana Marqués y su equipo no se dan por aludidos y prefieren bloquear estas ayudas. La razón no puede ser otra que crear un problema donde no lo hay o, al menos, donde no debería haberlo”. El concejal de Compromís per Benicàssim ha manifestado que “sólo ha costado una llamada de teléfono a los órganos delegados de la Conselleria para saber sobre esa resolución, mientras que en el Ayuntamiento afirman estar meses esperando para una gestión que se soluciona con una llamada y un fax”.

Ferrando, asimismo, se pregunta si toda esta polémica no será fruto del desconocimiento de Marqués sobre el funcionamiento de la administración. “¿Acaso ni la alcaldesa ni el concejal de Cultura saben adónde dirigirse? Si fuera así, se explicaría el porqué de la parálisis en los proyectos de la Generalitat en Benicàssim durante el periodo 2011-15 y la nefasta administración del PP”. Pero en este caso, el representante de Compromís sospecha otra cosa. “Creemos que este bloqueo se debe a la intención de ir creando incendios y problemas entre el municipio y el Consell, y no sólo en educación, sino también en economía y medio ambiente”, mantiene el concejal.

Ferrando ha concluido diciendo que “quizás el PP y Marqués necesiten estos fuegos provocados para tapar con su humo la realidad de gestiones pasadas, presentes y futuras, tanto en el consistorio como en Castellón Cultural, en proyectos urbanísticos o en el Hospital Provincial”.