Albero (Compromís): “És un acte molt senzill però molt efectiu”

L’Ajuntament de les Alqueries ha sol·licitat a la Diputació l’ús correcte del nom del seu municipi en el conjunt de documents i publicacions oficials de la institució provincial, ja que continua usant-se el topònim Alquerías del Niño en texts com els de les subvencions o resolucions. Així ho ha demanat la regidora de Compromís, Betlem Albero, que és tinent d’alcalde i de Normalització lingüística a l’Ajuntament de les Alqueries, en un escrit que ha enviat a la Diputació. “És un acte molt senzill però molt efectiu per poder normalitzar la utilització en valencià del nom de les Alqueries com a topònim del nostre municipi”.

A pesar d’haver-se aprovat oficialment fa dos anys el canvi de denominació del municipi de les Alqueries per la forma bilingüe, en valencià i en castellà, de les Alqueries / Alquerías del Niño, continua usant-se en els documents emesos per l’administració provincial el topònim incorrecte.

Per la seua banda, Xavier Trenco, portaveu de Compromís a la Diputació, ha manifestat que “és qüestió de voluntat política respectar la denominació correcta del municipi i promoure d’aquesta manera la seua normalització”. A més, el diputat de Compromís ha recordat que “el valencià és també la llengua oficial a la província, igual que el castellà; per tant, la Diputació com a institució representativa de tots els municipis ha d’usar la nomenclatura correcta”.

——————————-

El Ayuntamiento de les Alqueries pide a la Diputación el uso correcto del topónimo del municipio en sus escritos oficiales.

Albero (Compromís):  “Es un acto muy sencillo pero muy efectivo”

El Ayuntamiento de les Alqueries ha solicitado a la Diputación el uso correcto del nombre de su municipio en el conjunto de documentos y publicaciones oficiales de la institución provincial ya que continúa usándose el topónimo Alquerías del Niño Perdido en textos como los de las subvenciones o resoluciones. Así lo ha solicitado la concejal de Compromís, Betlem Albero, teniente de alcalde y titular del área de Normalización lingüística en el Ayuntamiento de les Alqueries. “Es un acto muy sencillo pero muy efectivo para poder normalizar la utilización en valenciano del nombre de les Alqueries como topónimo de nuestro municipio”.

A pesar de haberse aprobado oficialmente hace dos años el cambio de denominación del municipio de Alquerías del Niño Perdido por la forma bilingüe, en valenciano y en castellano, de les Alqueries/ Alquerías del Niño, continúa usándose en los documentos emitidos por la administración provincial el topónimo incorrecto.

Por su parte, Xavier Trenco, portavoz de Compromís en la Diputación ha manifestado que “es cuestión de voluntad política respetar la denominación correcta del municipio y promover de esta forma su normalización”. Además, el diputado de Compromís ha recordado que “el valenciano es también la lengua oficial en la provincia junto al castellano; por lo tanto, la Diputación como institución representativa de todos los municipios ha de usar la nomenclatura correcta”.